Samuli Pohjola ripustaa räpylän naulaan

Viime kaudella Lipon miehet ykköspesiksen välieriin lukkaroinut Samuli Pohjola on tällä erää päättänyt laittaa räpylän naulaan.

Samuli lukkaroi Lipon viime kaudella ykköspesiksen välieriin.

– Ensinnäkin haluan kiittää seurajohtoa ja valmennusta Lipon ja minun eteeni tekemästä työstä. Sain valtavasti oppia etenkin lukkarointiin. Kun tässä olen kuukausia pohtinut mitä elämältäni haluan, niin olen tullut siihen tulokseen, että minun on parempi lopettaa pesäpallourani. Tämä päätös ei ollut helppo, mutta ajan myötä on tullut olo, että tämä on varmasti oikea päätös. Päätöstä kuitenkin vaikeutti huippujoukkue täynnä mahtavia tyyppejä sekä takanaan varmasti paras mahdollinen valmennus. Minulla vaan on jostain syystä kadonnut kipinä tavoitella huippua, Samuli avaa päätöksensä taustoja.

Kakkospelinjohtajana toimiva ja joukkueen rakentamisesta vastaava Immo Rautiainen ymmärtää Pohjolan päätöksen.

– Olen tietenkin harmissani, ettemme mielestäni ennättäneet nähdä kuin vilauksen Samulin osaamisesta ja kyvyistä, mutta ymmärrän täysin, että nuoren miehen elämässä on muitakin tärkeitä asioita. Kun Samuli pitkän ja rehellisen harkitsemisen jälkeen päätyi siihen, että pesäpallon on aika antaa tilaa muille asioille, kättelimme pystyssä päin ja hymyssä suin. Kiitän seuran ja joukkueen puolesta Samulia ja toivotan hänelle onnea tulevaan.

Sami-Jukka Korvola ja Santtu Savusalo tähtäävät lukkariksi

Korvola taistelee Lipon lukkarin paikasta.

Viime kaudella kuusi runkosarjaottelua edustusjoukkueessa syöttänyt Santtu Savusalo sekä juniorina poikien Superpesikseen asti lukkaroinut Sami-Jukka Korvola tähtäävät ensi kauden edustusjoukkueen lautasen ääreen.

– Tiesimme, että Samuli harkitsee uransa jatkamista, joten Sami-Jukka ja Santtu ovat syksystä asti harjoitelleet lukkarointia. Samulin jatkaessa meillä olisi ollut erittäin kova kilpailu pelaavan lukkarin paikasta ja edelleen näen, että lukkaritilanteemme on oikein hyvä, joukkueen pelinjohtaja Riku Tolonen kommentoi.

– Santtu pelasi erinomaisia otteluita jo viime kesänä, ja Sami-Jukan kipinän ja pelitaidot nähtyäni, odotan innolla talven harjoitusotteluiden pelaamista heidän johdollaan. Usein käy niin, että muutokset avaavat mahdollisuuksia muille pelaajille ja he käyttävät tilaisuutensa. Näin uskon käyvän tälläkin kertaa, Tolonen päättää.

Ensimmäisen kerran Korvolan ja Savusalon otteita on mahdollista nähdä sunnuntaina 4.2.2024, kun Oulun Lippo kohtaa Kannuksen Uran kello 13.00 alkavassa harjoitusottelussa.

Ottelu pelataan Ouluhallissa.