Oulun Lippo – SiKi 3.3.

Otteluraportti Lippo – Simon Kiri 3.3.

Lippo otti jo toisen hallivoiton, kun Simon Kiri kukistui 3.3. pelatussa harjoitusottelussa lukemin 2-0 (3-0, 4-0). Ottelu katkaistiin 2. jakson 3. vuoroparin loppuun, kenttävuoron päätyttyä.

Olennaisimpana pelistä näkyi ulkopelin vahvistuminen entisestään. Jo PattU -ottelu enteili hyvää tekemistä ja vaikka muutama mies pelasikin ”uusia” paikkoja, ulkopeli toimi, eikä SiKi päässyt omassa sisäpelissään haastamaan Lippoa käytännössä lainkaan. Tästä kertoo kolmostilanteet 18-1 kotijoukkueen hyväksi. Varmuus ulkopeliin lähtee lukkarista, ja vaikka onnistujia oli monia muitakin, Koden varmat otteet lautasella puhalsivat tuulta koko joukkueen tekemiseen.

”Ulkopeli on hyvällä tasolla tällä hetkellä ja se antaa selkänojaa jatkoakin ajatellen”, 2. pelinjohtaja Santeri Haipus summaa kokonaiskuvaa.

Muutamat poissaolot sekoittivat sisäpelissä pakkaa, eikä peli sen osalta sujunutkaan aivan ongelmitta. Lyönneissä laatu ei ollut huipussaan ja paikoista huolimatta, moni tilanne kaatui helppoihin virheisiin. Lippo pelasi yhdellä pitkällä kärjellä. Osaltaan poissaolot ja virheet antoivat tärkeää infoa jatkoa ajatellen ja kehityskohtiin lähdetään kiinnittämään huomiota harjoituskentillä.
Tapani Pirin astuminen rosteriin antoi kuitenkin tarvittavaa tekohengitystä sekä jalkoja keulaan, ja vaikka kotiuttajille ei saatu jatkuvia tilanteita, kuten olisi toivottu, pääkotiuttajat Kode (2 lyötyä) ja Eikka (3 lyötyä), hoitivat tonttinsa.

”Sisäpeli rakentuu pala kerrallaan paremmaksi ja on siinäkin hyviä aihioita”, 1. pelinjohtaja Ilkka Hirvonen rauhoittelee.

”Juna on aikataulussa”, Haipus päättää.