Raportti: Oulun Lippo – Puijon Pesis 30.6.

Otteluraportti 30.6. Oulun Lippo – Puijon Pesis

Rikkonainen ottelu päättyi Lipon tappioon. Rakoilu omassa pelissä päästi Puijon Pesiksen yllättämään ja pisteet ryövättiin Kuopioon.

Eilinen kotiottelu Puijon Pesistä vastaan oli mahdollisesti Lipon kauden huonointa suoriutumista. Ilta oli virheiden sävyttämä, niin sisällä kuin ulkona. Puijon Pesis otti ottelusta ansaitusti kolme pistettä ja jätti Lipon miettimään, mitähän ihmettä ottelussa tapahtui. Puijon Pesis teki kauden parhaalla suoriutumisellaan siis todellisen ryöstöretken ja vei ottelun lukemin 0-2 (3-8, 1-3).

Ensimmäinen jakso näytti alkavan melko tavanomaisesti, kun Lippo onnistui avausvuorossaan yhden juoksun verran. Vuoron vaihduttua alkoi kuitenkin alamäki, jonka voi nähdä maksaneen lopulta Lipolle koko ottelun. Ensimmäinen ulkovuoro osoittautui painajaismaiseksi. Tuli harhaheittoja ja vastustajalle annettiin helppoja vaihtoja ja juoksuja. Puijo ei jättänyt tilausuuksia käyttämättä ja muutamalla onnistuneella lyönnillä taulussa oli pian karmaiseva 1-8. Takamatka oli liikaa kurottavaksi, eikä sisäpelin ajoittaiset hyvät hetket riittäneet kuin 3-8 tulokseen, kun laatua kotiutuksiin ei löydetty. Lippo teki ottelussa myös ennätysmäärän paloja kärjen takana ja heikko suoriutuminen helpotti vastustajan peliä entisestään.

”Ei päästy oikein missään välissä sisäpeliin kiinni. Ulkopeli parani vähän toiseen jaksoon, mutta kaveri sai pari lyöntiä tippumaan väliin ja lopputulos tiedetäänkin”, joukkueen 2. pj Santeri Haipus huokaa.

Jotta kaikki ei olisi aivan negatiivista, löytyy Lipon tilanteesta positiivisiakin asioista. Tästä selkeimpänä esimerkkinä sairastuvalta tien takaisin kentälle tehneen Tapani Pirin otteet eilisessä ottelussa. Piri pelasi mainion ottelun heti paluunsa jälkeen ja hänet palkittiinkin Lipon pelaajista parhaana. Lehdistötilaisuudessa kysyttäessä, miltä kentälläolo tuntui, mies vastasi: ”Henkilökohtaisesti kiva tulla takaisin kentille, mutta kyllä se aina ärsyttää, kun lopputulos on tämmöinen. Vähän latistaa tunnelmaa.” Kokoonpano on tosiaankin jälleen samalla mallilla kuin kauteen lähdettäessä, Pirin ja muutamaa ottelua aiemmin Salon paluun myötä, mutta toisaalta näistä johtuvat muutokset, etenkin sisäpelin osalta, saattoivat näkyä myös ottelun kulussa. ”Kaikilla muutoksilla vie oman aikansa tasoittua ja joskus positiivisetkin asiat, kuten loukkaantuneiden paluu, vievät hetken ennen kuin tuovat tulosta”, Haipus vielä muistuttaa.

Kaiken kaikkiaan Lipolta nähtiin aika lailla kauden huonointa ja Puijon Pesikseltä taas kauden parasta peliä. Lopputulos oli täten täysin oikeutettu. Lipolla ei ole kuitenkaan aikaa nyt jäädä vellomaan edellisen ottelun tulosta, vaan eteenpäin on mentävä, virheistä oppia ottaen. Räpylän reunasta pomppimiset sun muut menevät pelaajien oman keskittymisen piikkiin ja sen korjaaminen seuraavaan otteluun onkin nyt jokaisen pelaajan henkilökohtainen haaste ja tavoite.

Kotiotteluputki jatkuu jo ylihuomenna, kun Lippo lähtee parantelemaan asetelmia keskiviikkona Simon Kiriä vastaan. Oulun Lippo – Simon Kiri 3.7. klo 18. Nähdään Raksilassa!

Instagram: @oulunlippo
Twitter: @oulunlippopesis
Facebook: @OulunLippo
YouTube: Oulun Lippo

Ottelun tilastot