Paikallispelin tuoksua ilmassa

Oulun Lippo lähtee tulevaan viikkoon sarjakärjessä 16:lla pisteellä. Puijon Pesis on niin ikään saalistanut saman määrän pisteitä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.

Lippo matkustaa keskiviikkona Lapin eteläisimpään kuntaan Simoon, Perämeren rannikolle. Lippo-media haastatteli Oulun Liposta Simon Kiriin siirtynyttä Aki Toikkaa sunnuntai-illan ratoksi.

Aki vastasi puheluun tyypillisen rauhalliseen tyyliinsä. Kuudentena sarjataulukossa majailevan Simon Kirin ulkopeli on ollut hyvää alkukauden ajan. Joukkue on päästänyt kolmanneksi vähiten juoksuja. Toikka ja Kempeleen Kiristä vuokralle tullut Kleemola tuovat laatua ulkopeliin, etenkin linjapelaamiseen.

– Meillä on pysynyt kokoonpano aikalailla samana alkukauden ajan. Kleemola ei ollut flunssan takia viime pelin kokoonpanossa, mutta keskiviikkona Lippoa vastaan todennäköisesti on takaisin rosterissa. Mukava on ollut pelata täällä Simossa. Joukkuessa on hyvä henki ja pilkettä silmäkulmassa lappilaiseen tyyliin.

– Sisäpeli meillä on eniten yskinyt. Ei ole vielä tullut ehyttä peliä, jossa sisäsuoritukset olisivat olleet koko pelin tasalaatuisia. Keskiviikkona tähän on tuskin tulossa helpotusta, kun entinen kotijoukkueeni Lippo tulee vastaan. Paksulla tussilla merkkasin ennen kauden alkua jo kalenteriin Simon Kirin ja Oulun Lipon väliset paikallispelit. Alkukauden olen pelannut numerolla 2 1-tilanteen purkajana. Lippoa vastaan lyöntien pitää olla laadukkaita. Jos saamme laatua lisää sisäpeliin, varmasti haastamme Lipon keskiviikkona.

Tulevana keskiviikkona Toikka haastaa Jonne Luhtavaaran Simon Kirin paidassa.

– Toivotaan, että yleisö löytäisi paikalliskamppailuun keskiviikkona. Meillä käy yleisöä katsomassa pelejä myös muualta kuin Simosta. Muun muassa Kemistä saapuu porukkaa, ja toivottavasti oululaiset tulisivat myös sankoin joukoin paikalle. Ottelu pelataan keskiviikkona 8.6. Simossa.

Ottelun voi katsoa myös osoitteessa http://www.ruutu.fi .