Oulun Lipon taustat laajenevat

Kauteen 2024 valmistautuvan Oulun Lipon taustaorganisaatiossa on nimetty uusia tehtävänkuvia, joiden tavoitteena on jakaa vastuita useammalle henkilölle ja kehittää seuraa uudelle tasolle.

Toimitusjohtajan toimenkuvasta luovutaan ja tehtävät jaetaan vastuualueittain. Jimi Heikkinen ottaa vastatakseen myyntipäällikön tehtävät, Joni Immonen media- ja markkinointivastaavan toimenkuvan ja seuran ottelutapahtumavastaavana aloittaa Terhi Kailasuo. Valmentajat Riku Tolonen ja Immo Rautiainen vastaavat kaikesta joukkueen toimintaan liittyvästä, aina pelaajasopimuksista lähtien.  Topi Mettovaara ottaa talouden sekä seuran kokonaisuuden johdettavakseen.

– Olemme saaneet toimintaamme mukaan ihmisiä eri vahvuuksilla ja nyt tehdyn organisaatiorakenteen tavoitteena on saada näistä vahvuuksista enemmän irti. Tekijöiden työnkuvia on saatu selkeytettyä ja uskon sen parantavan toimintaamme merkittävästi. Nyt meillä on mukana enemmän sitoutuneita tekijöitä ja toivon, että sen kautta tulevat positiiviset asiat houkuttelevat lisää ihmisiä. Ihmiset ovat kuitenkin se voimavara, jolle kaikki hyvä rakentuu, Mettovaara kertoo ajattelevansa.

– Aikaisempaa isompi organisaatio ei lisää kuluja, vaan kertoo halustamme viedä oululaista pesäpalloa eteenpäin, Mettovaara jatkaa.

Mettovaara haluaa nähdä harrastajamäärien kasvavan ja omien junioreiden nousevan edustukseen


Seuran osaomistajana vuodesta 2019 alkaen mukana ollut Topi Mettovaara on rehellinen katsoessaan lähihistoriaa. Haave vahvasta junioritoiminnasta ja omiin junioreihin pohjautuvasta edustusjoukkueesta on saanut jatkamaan vaikeuksista huolimatta.

– Suoraan sanottuna toiminta olisi ehkä jonkun ulkopuolisen mielestä ollut järkevintä ajaa alas pari vuotta sitten. Se ei kuitenkaan olisi ollut minun näköistäni ja onneksi Jimi Heikkinen oli tuolloin valmis käärimään hihat kanssani. Kahdessa vuodessa tilanteemme on parantunut merkittävästi ja nyt näen, että hyviä asioita on edessämme, Mettovaara kertoo.

– Junioreiden harrastusmahdollisuudet ovat olleet minulle aina tärkeä asia. Haluan olla osaltani rakentamassa seuraa, joka tarjoaa alueen lapsille ja nuorille mahdollisuuden kehittyä, vaikka pääsarjaan asti. Jos jonain päivänä meillä on joukkueet kaikissa sarjoissa ja ikäluokissa, niin voin katsoa työni onnistuneeksi. Uskon, että edustusjoukkue voi toimia tässä merkittävänä tekijänä ja siksi olen mukana sen toiminnassa.

Oulun Lipon organisaatio 1.12.2024 alkaen

Topi Mettovaara, taustayhtiön kokonaisvastuu
puh. 050 5476049

Jimi Heikkinen, myyntipäällikkö
puh. 0400 957779

Riku Tolonen, pelinjohtaja ja päävalmentaja
puh. 050 3580813

Joni Immonen, viestintä- ja markkinointipäällikkö
puh. 040 7425998

Terhi Kailasuo, ottelutapahtumavastaava
p. 0400 291733

Immo Rautiainen, lajivalmentaja ja kakkospelinjohtaja
puh. 040 0528283

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Topi Mettovaara puh. 050 5476049

Lipossa toivotaan omia junioreita edustukseen nyt ja tulevaisuudessa.
Veeti Venäläisen tuuleksia nähdään ensi kaudella Raksilassa.

LipPO kutsuu mukaan toimintaan

Seuran ottelutapahtumavastaavaksi valittu Terhi Kailasuo odottaa jo malttamattomana seuraavan kauden alkua. Parin viime vuoden ajan ottelutapahtumissa kenttämyynnin vastaavana ja talkoolaisena toimineen Kailasuon toimenkuva laajenee ensi kesänä koko ottelutapahtumasta vastaavaksi.

– Tekemistä ja suunnittelua ennen kauden alkua on paljon, mutta tehokkaalla tekemisellä ja yhteistyöllä asiat järjestyy ajallaan, Kailasuo aloittaa.

– Meillä on ollut loistava talkoolaisten ryhmä, jonka avulla lähden luottavaisena rakentamaan ottelutapahtuman toimintoja. 12 kotiottelun läpivieminen vaatii kymmenien talkoolaisten ja satojen talkootuntien panoksen, mutta kyllä joka ottelun jälkeen se tuntuu kaiken vaivan arvoiselta ja hymy on herkässä! Näitä muistoja on mukava myös kerrata talkoolaisten yhteisissä kauden päättäjäisissä.

– Haluan kehittää toimintaamme siihen suuntaan, että Lippo tarjoaa ihmisille viihdyttävän ottelutapahtuman oheistoimintoineen, jonne on mukava tulla tapaamaan tuttuja ja jännittää joukkueen mukana. Mutta myös seurayhteisön, johon on helppo tulla vaikka makkaranpaistajaksi, kioskimyyjäksi tai järjestyksenvalvojaksi. Talkoolaisena tarvitset vain reippaan, iloisen mielen ja yhdessä tekemisen henkeä, kaiken muun opin saat työn ohessa.

Liity mukaan Lipon ottelutapahtuma- ja talkooryhmään! Talkoolaisena pääset mukaan iloiseen ja mukavaan yhteisöön, saat talkoolaisten tapahtumat ja seurapaidan sekä kauden 2024 extraetuna vapaakäyttöisen kausikortin.

Lisätietoja talkootehtävistä ja toiminnasta antaa Terhi Kailasuo puh. 0400 291733

Lipon viestintään uutta voimaa

Viestintä- ja markkinointivastaava Joni Immonen on toiminut edustusjoukkueen sisällöntuottajana jo kahden kauden ajan. Nyt vastuiden kasvaessa Jonilla on suunnitelmana viedä viestintä ja markkinointi seuraavalle tasolle.

– Kyllä minulla selkeänä tavoitteena on versio 2.0 Oulun Lipon viestinnän osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkemman vuosisuunnitelman tekemistä, jonka pohjalta tekemiseen saadaan myös määrää lisää.

– Päivätyöni ohella olen päässyt Lipossa tekemään monia tehtäviä. Taitoni ovat kehittyneet entisestään ja tästä on varmasti ollut hyötyä myös varsinaiseen työhöni Tanssivilla Susilla markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Seuraavaksi haaveilen, että löydämme Lipon toimintaan lisää innostuneita tekijöitä mm. valokuvauksen, Ruutu-lähetysten ja sosiaalisen median pariin ja voimme kehittyä Oulun seuratuimpien urheilubrändien tasolle, Immonen kertoo innoissaan.

– Jos joku lukija miettii, voisiko juuri hän tulla mukaan toimintaan, niin rohkaisen ottamaan minuun yhteyttä. Lupaan kertoa rehellisesti nykytilanteemme ja sitten voimme yhdessä miettiä sopivaa tekemistä, Joni rohkaisee.

Liity mukaan Lipon media- ja markkinointiryhmään! Jäsenenä pääset mukaan mukavaan yhteisöön, saat talkoolaisten tapahtumat ja seura-asusteet sekä kauden 2024 extraetuna vapaakäyttöisen kausikortin. Tehtävänkuviin liittyvistä korvauksista voidaan keskustella tapauskohtaisesti.

Lisätietoja media- ja markkinointitehtävistä antaa Joni Immonen puh. 040 7425998