Lippo avasi talvikauden tappiolla

Oulun Lippo – Kannuksen Ura 0–2 (0-3, 2-8) (ottelusta ei pidetty virallista pöytäkirjaa)

Oulun Lippo pelasi talvikauden ensimmäisen harjoitusottelun sunnuntai-iltapäivänä kotikentällään Ouluhallissa. Ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, mutta ottelun edetessä Kannus osoitti olevansa pari askelta kotijoukkuetta edellä ja vei ottelun selvästi nimiinsä.

Kevään aikana runsaasti harjoituspelejä pelaava Lippo lähti talven ensimmäiseen koitokseen seuraavalla kokoonpanolla:

12. Ville Nurkkala

Ottelun alku oli tarkkaa ulkopeliä molemmilta joukkueilta, enteillen vähäjuoksuista ottelua ylhäällä olleista verkoista huolimatta. Kaksi ensimmäistä vuoroparia edettiinkin ilman juoksuja, harvojen tilanteiden kariuduttua viimeistään kotitaipaleelle. Jakson ensimmäinen juoksu nähtiin vasta kolmannessa vuoroparissa, kun vierailijoiden Henri Heikkinen onnistui kotiutuksessa väliin painuneella tappikumuralla.

Kotijoukkueelle Kannuksen liikkuva linjapelaaminen aiheutti haasteita kentälle pääsyyn ja vaihtamiseen. Kun myös kotiutuslyöntien suunnat olivat vielä hieman hakusessa, sai tulostaulua esimerkillisesti päivittänyt Sami-Jukka Korvola pyöritellä lähinnä ristejä ja peukaloitaan. Ensimmäinen jakso päättyi vierailijoille juoksuin 0-3.

Toinen jakso selvästi Kannukselle

Toisen jakson alussa Lippo siirtyi 1-0 johtoon Veeti Venäläisen kotiuttaessa kakkospuolen saumalyönnillä, mutta siihen päivän ilonaiheet kotijoukkueen osalta jäivätkin. Hyvää lyöntipeliä läpi päivän esittänyt Kannus onnistui juoksunteossa useamman kerran ja karkasi varsin selvään 2-8 jaksovoittoon ansaitusti. Valtaosa juoksuista syntyi hyvillä lyönneillä, komeimpana Lauri Juurakon takaa keskeltä iskemä kahden juoksun arvoinen läpilyönti.

Pelinjohtaja Riku Tolonen kommentoi ottelun antia seuraavasti:

– Tiesimme, että Kannus on laadukas ja rutinoitunut joukkue. He pelasivat ajankohtaan nähden mallikasta peliä sekä sisällä että ulkona ja siitä täytyy antaa heille tunnustusta. Odotin, että me olisimme olleet energisempiä ja valmiimpia otteluun, mutta tällä kertaa emme jostain syystä saaneet koneita millään käyntiin. Tänään oli tällainen päivä, mikä harmittaa erityisesti yleisön puolesta. En kuitenkaan aio tehdä tämän pelin perusteella suurempia johtopäätöksiä. Tappio harmittaa, mutta työnteko jatkuu. Onneksi saamme yrittää uudestaan kahtena seuraavana viikonloppuna.

Lippo pelaa seuraavan kerran jo ensi lauantaina, kun vastaan asettuu viime syksyn nousijajoukkue Ylivieskan Kuula. Ottelu pelataan tuttuun tapaan verkot ylhäällä.

Liput 7€/5€ kausikorttilaiset. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Seuraava ottelu: Lippo – Ylivieska 10.2. klo 17.15 Ouluhalli.

Veeti Venäläinen löi Lipon toisen jakson avausjuoksun.