KPL tarjosi Lipolle superin tasoisen vastuksen lauantai-iltapäivän kuumuudessa

Kouvolan Pallonlyöjät – Oulun Lippo 2–0 (8–1, 2–1)

Ottelun tilastot

Kouvolan Pallonlyöjien ykköspesisjoukkue ei antanut Lipon yllättää itseään. Nopeita jalkoja ja pompunlyöntitaitoa vilissyt kotijoukkue piti vierailijat vähissä juoksuissa ja voitti ottelun puhtaasti. Pienistä valonpilkahduksista huolimatta kauden toiselta vieraspelituplalta ei pisteitä herunut.

Silmänsä aamulla Tampereen Varalassa avannut Oulun Lippo voitti hutunkeiton kapteeni Jaakko Kemppaisen toimesta ja valitsi aloittavan ulkovuoron. Tavoiteltu napakka nollavuoro avaus ei toteutunut, Pallonlyöjien saatua avausjuoksunsa 1–2-tilanteessa tulleesta harhaheitosta. Tämän jälkeen Santeri Pasi  ja Jani Hoteila upottivat laadukkaat kumurat kakkosjatkeelle ja peli oli äkkiä 3–0. Lipon tasoittava jäi vaisuksi, jonka jälkeen Kouvola jatkoi tehokasta tilanteiden tekoa ja kotiuttamista. Pasin ja Hoteilan illan toiset saivat seurakseen Matti Saukon viistomailan väliin sekä Aapo Kinnusen kunnarin koppareiden välistä, jonka jälkeen tilanne Kouvolalle 7–0.

Lippo ei kotijoukkueen vahvasta alusta toipunut. Jakson ainoaksi juoksuksi jäi Veeti Venäläisen keskisaumasta lyömä kavennus viimeisen tasoittavalla.

Ville Nurkkala oli yksi illan onnistujista, tasapainoisella toisen jakson kopparipelillään.

Toiselle jaksolle Lippo onnistui parantamaan ulkopeliään, pitäen kotijoukkueen ilman juoksuja kahden vuoroparin ajan. Kolmannen aloittavalla vierailijat siirtyivät hetkellisesti johtoon, Ari Lankisen onnistuttua toiselle jaksolle numeroksi yksi vaihdetun Niko Kjellmanin vahvalla kakkossaumalyönnillä. Kouvola onnistui kuitenkin kirimään rinnalle ja ohi, kun kolmannen tasoittavalla kotijoukkue onnistui tehtailemaan kaksi juoksua vapaataipaleiden turvin. Kun lisäjuoksuja ei Lipon aloittavalla enää nähty, päättyi ottelu kotijoukkueen 2–0 voittoon.

Oulun Lipon kakkospelinjohtaja Immo Rautiainen katsoi pelin olleen pieni ikkuna Superpesistason pelaamisesta vierailijoille.

– Saimme tänään maistiaisia, mitä on pelata Superpesistasoisia pelaajia vastaan ja mitä se tarkoittaa ottelun vaatimustasona ja pelissä eteen tulevien tilanteiden ratkaisuina. Huippuetenijöitä ja pomppua vastaan pelaaminen on todella hankalaa ja tämä oli varmasti arvokas kokemus meille kaikille ulkopelillisesti. Vaade on erittäin kova ja siihen meidän tulee kesän aikana kasvaa, kun mielimme Kouvolan kotikentällä kaataa.

Lipon ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina Simossa, kun vuorossa on kiihkeä kamppailu paikallisvastustaja Kiriä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.00. 2.6. sunnuntaina 2.6. on vuorossa kauan odotettu kotiavaus, kun Ylivieskan Kuula saapuu kello 17.00 alkavaan otteluun. Tästä alkaa myös kotiotteluiden putki, kun Hielo stadionille viikon sisään bussinsa kaartavat Kouvolan Pallonlyöjät (ti 4.6. kello 18.00), Jyväskylän Kiri (pe 7.6. kello 18.00) ja Joensuun Maila (ti 11.6. kello 18.00). Liput ennakkoon edullisemmin 12€ / 10€ https://www.nettilippu.fi/fi/event/oulun-lippo-2024  ja portilta 14 € / 12 €. Kaikille alle 12-vuotiaille Lippo tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn.