Kotivoitto takasi Lipolle kaksi ottelupalloa – Haminan perjantai-illasta tulossa kaikkea muuta kuin helppo

Oulun Lipon ja Haminan Palloilijoiden välieräsarjan avausottelusta tuli yhtä tasainen kuin ennakoissakin povattiin. Ukkoskelin keskellä supervuoron Aapo Hiltusen saumalyönnillä vienyt Lippo sai henkisesti äärimmäisen tärkeän avausvoiton kotona, minkä johdosta oululaisilla on nyt kaksi peliä aikaa laittaa sarja katki. Ensimmäinen yritys nähdään paikan päällä tai Ruutu-urheilun kautta Haminassa kello 17.30.

Onko tänään luvassa torikokouksia? Se selviää klo 17.30 alkaen.

Oranssien kotistadion Vallikenttä on vuosien saatossa ollut vierasjoukkueille erityisen hankala paikka. Ykköspesiksen suurimmat katsojakeskiarvot kerännyt Hamina voitti runkosarjassa kotonaan kahdeksan ottelua häviten neljä. Jo torstaina matkaan lähteneille lippolaisille onkin tärkeää olla pelissä mukana heti alusta alkaen.

Avaintekijät otteluun ovat samat kuin keskiviikkona Oulussa. Lipon kannalta läpilyöntien pysäyttäminen nousee suureen rooliin, eikä avauspelin toisen jakson kaltaisia ”ohijaksoja” ole varaa antaa. Haminalaisille parannettavaa jää etenkin ratkaisuhetkien kovuuteen, sillä ensimmäisessä osaottelussa joukkueen selkäranka katkesi kriittisillä hetkillä ensimmäisen jakson lopussa ja supervuorossa.

Lipon pelinjohtokaksikolla on riittänyt pureskeltavaa avauspelin jälkeen, mutta moni osa-alue on jo syksyn kovien pelien kunnossa. Kakkospelinjohtaja Seppo Salmelan mukaan joukkue on saanut valmistautua kakkospeliin hyvin:

  • Eilinen torstai meni palautellessa, levätessä ja matkustaessa samalla kun kävimme läpi vastustajaa. Tänään perjantaina on sitten tehty aamujumppaa ja muutamat lyönnitkin katseltiin. Odottavainen tunnelma joukkueessa – tiedetään että tänään pitää pelata hyvin. Vastustaja tulee varmasti tekemään tietyn määrän kolmostilanteita, mutta jos läpi ei lasketa, niin yhden juoksun pelissä olemme vahvoilla.

Kuten jo todettua, avauspelin voitto antaa Lipolle vierasotteluun ainakin henkisesti helpommat lähtökohdat. Haminan Palloilijat pelaavat ”veitsi kurkulla”, ja yhdenkin jakson tappio veisi joukkueen supervuorossa ja kotiutuslyönneillä valtavaan painekattilaan.

  • Totta kai meillä on hivenen vapautuneempi olo avausvoiton jälkeen. Toisin päin kääntäen avauspelin tappiolla meillä olisi ollut erilainen lähtötilanne ja pakkovoitto tänään. Toki tiedostetaan, että tänään täytyy pelata paremmin varsinkin, kun olemme vieraissa. Ulkopeliin on tehty tarkennuksia, jotta sunnuntaina ei tarvitsisi enää pelata, kommentoi Lipon pääkäskijä Markku Hylkilä.

Haminan iltaan on sääennusteiden mukaan luvattu lähes +30 astetta, joten syksyn nihkeistä lyöntikeleistä ei vielä ole tietoakaan. Lipon lyöntijärjestys elänee avauspeliin nähden vain vähän, eivätkä teesit voiton takana ole muuttuneet mihinkään.

  • Tänään on kuuma ilta tulossa, joten on mahtava pelata näitä pelejä, joissa on paljon panosta. Avausottelusta nostan Aapo Hiltusen esiin, joka oli kovissa paikoissa erittäin kova. Kylmä ratkaisu ensimmäisellä jaksolla ja supervuoron voittojuoksu olivat tekoja, joita ratkaisupelaajalta voi odottaa, Hylkilä päättää.

Jos sinusta tuntuu, että seuran tukeminen tällä hetkellä on tärkeeä. Tässä Tilinumero: FI04 4055 0016 7023 30 (viite:tukilippu)

 

Sarjan kolmas mahdollinen kamppailu pelattaisiin sunnuntaina Raksilassa Oulun DataCenter Stadionilla kello 14.00.

Ps. Lippohenkinen Bar Winger Oulussa näyttää myös ottelun suorana.

Teksti: Akseli Wiik

Kuva: Jussi Määttä