ENNAKKO: OULUN LIPPO – VÄHÄNKYRÖN VIESTI 9.7

Oulussa kohdataan jälleen alkukaudelta tuttu vastustaja, kun omalla kotikentällään Lipon päänahan riistänyt Vähäkyrö saapuu DataCenter Stadionille vieraaksi perjantai-illan pesäpallokamppailuun. Oululaisten tavoitteena on maksaa kalavelat ”Fyrrykyrölle” ja palata takaisin voittokantaan.

Sarjan kymmenettä sijaa hallussaan pitävä Vähänkyrön Viesti on tälle kaudelle raapinut kasaan kolme voittoa sekä kärvistellyt viiden häviön verran. Sijastaan huolimatta joukkue on onnistunut taistelemaan pisteistä kärkipään joukkueitakin vastaan, häviämällä Puijolle vain luvuin 1–0 sekä Alajärvelle 2–1. Yksi Viestin kolmesta voitoista onkin aikaisemmin mainittu kahden pisteen voitto Oulusta ja tämän varmasti nähdään tuovan peliin vähän lisää säpinää molemmin puolin. Sarjan kakkossijasta edelleen huolehtiva Oulun Lippo on tällä hetkellä top kolmosessa lyödyissä juoksuissa ja jaetulla ykkössijalla päästetyissä juoksuissa eli tilastollisesti katsottuna tekeminen on hyvässä vauhdissa sarjan muihin joukkueisiin nähden.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä sanoo Puijolle niukasti hävityn kärkikamppailun kaivertavan mieltä edelleen hieman, mutta huomauttaa oman joukkueen pelin parantuneen kokoajan ja erityisesti sisäpelin. ”Huomiselle ainut ajatus on kolme pistettä. Tässä on niin paljon pisteitä menetelty ja pelattu niin, että ei ole ollut koko peliä kestäviä, hyvää perustekemistä. On tullut ailahteluja ja sitä kautta turhia pistemenetyksiä myös ”, Hylkilä summaa. Huomiselle pelinjohtaja asettaa tavoitteeksi tasapainoisen ja hyvän esityksen, jonka jälkeen joukkue pääsee vajaan viikon tauolle peleistä ja sitä kautta hakemaan jälleen kehitystä peliin. ”Päällimmäinen juttu on se, että ollaan tosi vahvasti petrattu tekemistä ja suunta on oikea. Huomiselta täydet kolme pistettä niin antaa mukavat fiilikset treenitauolle”, kiteyttää Hylkilä.

Lyöjätilastojen kärkipaikasta tällä hetkellä 25 juoksulla vastaava Markus Hallasuo uskoo, että ottelussa tullaan Oulun puolesta lyömään paljon juoksuja sekä pelaamaan tarkkaa ulkopeliä. ”Kyllä huomenna lähdetään ottamaan kolmea sarjapistettä ja palaamaan voittojen tielle. Toivottavasti saadaan paljon kotiyleisöä paikalle”, kotiuttajajokeri komppaa pelinjohtajaa. Ja ei Hallasuo ole lainkaan väärässä, suora kolmen pisteen voitto kiiltää silmissä ja sitä myös lähdetään Vähänkyrön kustannuksella hakemaan!

Seuraa näitä pelaajia!

Sinivalkoisista riveistä tarkkailtavaksi kannatta ottaa Tapani Piri. Kokoonpanoon vastikään palannut monipuolinen luottomies on lyönyt kolmeen otteluun yhden kunnarin sekä neljä juoksua eli tuntuma peliin on selkeästi alkanut löytyä!

Vierasjoukkue Vähästäkyröstä katse kannattaa kohdistaa Mika Joensuuhun, joka on onnistunut mailassa seitsemän lyödyn juoksun verran kahdeksassa ottelussa. Sisällä kotiuttajana ja ulkona lukkarin tontilla pelaava Joensuu onkin Pirin tapaan kokenut pelaaja ja tuo vakaata suoritusvarmuutta joukkueeseensa.

 

Nihkeä alkuisen Ulvila-ottelun jälkeenkin Oulu jatkaa kotivoittoputkessaan ja on venyttänyt kotikentällään voittoputken jo neljän ottelun mittaiseksi, samoin eilisen Puijo-ottelun todistaessa, että myös juoksuhanat on avattu! Ja onhan tuo vielä luvattu pesäpalloystävällistä säätä – tarkenee hyvin, mutta ei paikallaan hikoa, kun maksimissaan pelijännityksestä. Tervetuloa seuraamaan viihdyttävää pesäpalloa ja kannustamaan Oulun Lippo jälleen voittoon!

Ykköspesis-ottelu Oulun Lipon ja Vähänkyrön Viestin välillä alkaa tulevana perjantaina 7. heinäkuuta kello 18.00. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupasta osoitteesta lippo.shopunique.fi.

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Pesistulokset: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40092