Ennakko: Kuka kruunataan hopealle?

Otteluennakko: Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 10.8. klo 16.

Oulun Lippo 45 pistettä. Haminan Palloilijat 44 pistettä. Tässä on runkosarjan kuumin kamppailupari, kun taisto kakkossijasta kihisee jo. 

Ykköspesiksen runkosarja alkaa olla muutamaa ottelua vaille valmis, kun pitkän puristuksen jälkeen edessä on Lipon toiseksi viimeinen ottelupäivä. Jatkopelipaikkansa jo jonkin aikaa sitten varmistanut Lippo kohtaa lauantaina Oulun DataCenter Stadionilla Haminan Palloilijat, joka niin ikään on jo varma karsija. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt tovi, mutta Lippo kävi tuolloin ryöväämässä Haminan ja mukaan lähti täysi pistepotti tuloksella 0-2 (8-11, 0-3). Se on selvää, että joukkueilla on vain yksi tavoite: ottaa runkosarjan toinen sija nimiinsä. Vaikka kelit jo vähän viilenee, huomenna stadionin hornankattilassa ei varmasti tule kylmä!

Tilastoja verratessa joukkueiden kaudet ovat olleet hyvinkin samankaltaiset. Lähes yhtä monta 3 pisteen voittoa, saman verran häviöitä ja kokoonpanot ovat hakeneet kummallakin jonkin verran uomiaan. Lipon tapaan Haminalla on ollut hieman hankaluuksia edellisissä otteluissa ja pisteet ovat olleet haminalaisille tiukassa. Suurimmaksi osaksi mainion kesän pelanneen Lipon voittoputki pitkässä runkosarjassa taas päättyi keskiviikkona sen hävittyään ensimmäistä kertaa paikallisparilleen Simolle. Mistään lopullisesta puhdin loppumisesta ei todellakaan ole kyse, vaan tästä sisuuntuneena Lippo lähtee näyttämään, että paikka podiumilla on todellakin ansaittu!

”Fiilikset on tosi hyvät!” joukkueen 2. pelinjohtaja Santeri Haipus avaa. ”Tämä on meille iso peli muutamastakin syystä. Ensinnäkin vastassa on yksi sarjan kärkijoukkueista, se sytyttää aina ja toisekseen nyt, etenkin kun alla on huono peli, halutaan tosissaan näyttää, että osataan pelata”, Haipus jatkaa. Lisäksi ottelu Haminaa vastaan ja ensi viikon ottelu Sotkamoa vastaan ovat jälleen erinomaisia tilaisuuksia mitata tasoa, kun kauden kovimmat ottelut ovat vielä edessä.

Haipuksella on selkeänä mielessä eväät, joita Lippo tarvitsee lauantaina: ”Valmistautumisessa ei jätetä mitään tinkimisen varaa, vaan nyt mennään ihan täysiä ja vedetään loppuun asti. Tosi kovalla latauksella ja voitonnälkäisenä lähdetään huomiseen.” Lippo on kauden mittaan näyttänyt useamman kerran kuinka tappiosta noustaan kunnialla ja kuinka virheistä oppimalla tulee menestystä. Nyt on jälleen paikka siihen!

Huomenna siis Oulun DataCenter Stadionilla ratkotaan tärkeitä pisteitä! Pelin voitto tuo toisen joukkueen jo kosketusetäisyydelle runkosarjan hopeasijasta ja tilaisuudesta varmistaa kotietu mahdollisesti aina superpesiskarsinoihin saakka. Näytä tukesi ja tule kannustamaan Lippo voittoon! Nähdään kentällä!

Lue lisätietoja ottelutapahtumasta!

Suosi ennakkolippuja – osta lippusi täältä

Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua.

Instagram: @oulunlippo
Twitter: @oulunlippopesis
Facebook: Oulun Lippo

Oulun Lippo – Haminan Palloilijat 10.8. klo 16.00 @Oulun DataCenter Stadion