ENNAKKO: IKAALISTEN TARMO 31.7. & ALAVUDEN PELI-VEIKOT 1.8.

Oulun Lippo matkustaa tulevana viikonloppuna kauden toiselle vierastuplalleen, jossa vastaan asettuvat lauantaina Ikaalisten Tarmo ja sunnuntaina Alavuden Peli-Veikot. Molemmat isännät, joita kumpaakaan vastaan oululaiset eivät ole vielä päässeet pelaamaan, sijaitsevat sarjataulukon vastakkaisessa päässä ja täyttä kuuden pisteen pottia lähdetäänkin viikonlopulta hakemaan.

Lauantaina kohdattava Ikaalisten Tarmo on voittanut kautensa 13 ottelusta neljä ottelua, jonka myötä se sijoittuu sarjataulukon kymmeneksi. Ikaalinen on kuitenkin onnistunut napsimaan muutamia pisteitä isommiltakin joukkueilta, kuten Kannukselta, Jyväskylältä sekä Alajärveltä, mutta hyvä tekeminen ei ole kantanut otteluiden loppuun saakka voittojen muodossa. Tarmon lyöntivoima pohjautuu pitkälti lyöjäjokeri Samu Saarisen (0+28)varaan, mutta huomionarvoista on, että joukkueelta löytyy sarjan toiseksi vähiten päästettyjä juoksuja eli ulkokentällä on tehty oikeita asioita.

Sunnuntaina vastassa olevien Alavuden Peli-Veikkojen sisäonnistumiset mailassa ovat Ikaalista tasaisemmat, kotiutuksista vastatessa pääasiassa joukkueen sisäinen top-kolmonenJoonas Riikilä (1+19), Mikko Mahlamäki (0+15) ja Antti Toivola (0+13). Sarjan yhdeksäntenä olevat Peli-Veikotkin ovat myös näyttäneet ajoittain koviakin otteita sarjan kärkipään joukkueita vastaan, vietyään jaksovoittoja muun muassa Jyväskylän Lohelta sekä Kannuksen Uralta.

Kotiutuslyönneissä Kannuksen Uralle hävityn kotiottelun jälkeen Lippo jatkaa runkosarjaa kakkossijalta, pisteen perässä takaisin kärjeksi siirtynyttä Puijon Pesistä. Oululaiset kuitenkin hallitsevat edelleen sekä suurinta lyötyjen että pienintä päästettyjen juoksujen lukemaa ja pitää hallussaan myös ykkössijaa juoksuja, kolmostilanteita tai kärkilyöntejä per ottelu katsottaessa. Löytyypä Lippo-logo myös suurimmasta katsojakeskiarvostakin – iso kiitos kannattajille siitä jo nyt! Kaiken kaikkiaan viihdyttävä pesisviikonloppu tiedossa vieraskentillä ja saadaankin olla terävänä, jotta kaikki kuusi pistettä klaarataan mukaan, sekä Ikaalisten että Alavuden ollessa petollisia vastuksia yksittäisten kovien jaksovoittojen suhteen, jotka pienentäisivät oululaisten täyttä pistepottia.

Oulun Lipon viuhkasta vastaava Markku Hylkilä kertoo, että reissuun lähdetään voitonnälkäisenä. Pelinjohtajan mielestä karvas tappio kotona hyvin pelanneelle Kannukselle oli kuitenkin hyvä opinpaikka siitä, kuinka omaa peliä lähdetään jälleen viemään eteenpäin sekä sisällä että ulkona, Kannuksen keskiviikkoisen laadukkaan pelin saadessa paljolti kunnioitusta Hylkilältä. ”Erittäin tärkeä oli pelata tuo peli. Jäi toki kaivelemaan, kun ei pystytty parempia olemaan jatkopalloilla toisen jakson jälkeen. Se on kuitenkin nyt mennyttä ja otetaan opiksi ja tehdään jatkossa vähän paremmin, kun huomattiin mikä se vaatimustaso on, kun parhaimmat joukkueet ovat vastassa” Hylkilä tuumailee ja sanoo, että peli asettikin joukkueelle hyvän tavoitteen viikonlopun peleihin.

Viikonlopun tavoite on pelinjohtajan sanoin ”oma hyvä peli”, jota lähdetään viikonlopun molemmista otteluista voittojen kautta hakemaan. Hylkilä lähteekin joukkueen kanssa reissuun mielellään, kun alta löytyy kokonaisuutena hyvin pelattu ottelu, jota lähdetään jatkamaan. Ulkopeliin pelinjohtaja aikoo hakea hieman terävyyttä, jonka myötä arvelee, että kasassa on hyvät ainekset koko viikonlopun vieraspelireissulle.

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon Ari Lankinen väläytteli jälleen viime keskiviikkona lyöntitaitojaan kahden kunnarin muodossa ja osumapäälle sattuessaan meno mailan varressa onkin hurjaa. Jokaisessa Lipon 14 ottelussa pelanneelta Lankiselta löytyy nimistään neljä kunnaria ja 11 kotiutusta, 67 prosentin osumatakuu kärkilyönneissä sekä 14 tuotua juoksua – kiirettä on pitänyt!

Ikaalisten Tarmon Samu Saarinen on vastannut ehdottomasti eniten joukkueensa juoksujen lyömisestä ja onnistumisia on 13 otteluun kertynyt huimat 28 kappaletta. Saariselta löytyy vyöltään Superpesis-pelejäkin ja miehen voidaan olettaa olevan isossa lyöntivastuussa jokeripaidassaan.

Alavuden Peli-Veikkojen Joonas Riikilä on joukkueensa melkoinen monitaituri, johtaessaan joukkueen sisäisiä tilastoja sekä lyödyissä, tuoduissa että kärkilyönneissä. Superpesiksessäkin pelannut Riikilältälöytyykin 20 lyötyä ja 15 tuotua juoksua – kärkilyöntiprosentin ollessa hieman alle 60 prosenttia.

 

Ottelu Ikaalisten Tarmoa vastaan alkaa lauantaina 31.7. kello 15.00 Ikaalisten pesäpallokentällä. Sunnuntaina 1.8. Alavuden Peli-Veikot kohdataan Montussa kello 16.00. Ikaalisten Tarmo pyrkii tuottamaan ottelusta YouTube-kanavallaan maksuttoman striimin ja Alavuden Peli-Veikoilta löytyy 8,00 euroa maksava striimilippu, jolla pelin katseluun saa oikeudet. Linkit sekä ottelutiilastoihin että striimikanaviin alapuolella!

Linkit ottelutilastoihin:

Ikaalisten Tarmo: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40131

Alavuden Peli-Veikot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40137

 

Striimit:

Ikaalisten Tarmon YouTube-kanava: https://www.youtube.com/channel/UCmlh-InYhEZS-hgxiM1_Dng

Alavuden Peli-Veikkojen striimilippu: https://keltamusta.fi/tuote/striimilippu-apv/