Lippo tiivisti ulkopeliään, ottelu päättyi tasan

Oulun Lippo – Ylivieskan Kuula 1-1 (0-3, 5-2, 1-1)

Oulun Lippo pelasi talven toisen harjoitusottelun tällä kertaa sarjanousija Ylivieskan Kuulaa vastaan. Tasaisessa ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan jakson eikä paremmuutta ehditty ratkoa ensimmäisessä kotiutuslyöntikilpailussa. Ottelu päättyi lopulta tasapeliin hallivuoron päättyessä.

12. Eetu Loponen

Ensimmäisellä jaksolla Lippo onnistui hyvin tilanteen rakentelussa läpi ottelun hyvää lyöntipeliä esittäneiden Joona Haapasen ja Niko Kjellmanin johdolla. Vierailijoiden lukkarina ensimmäisen jakson pelannut Niklas Vähä onnistui kuitenkin tyrehdyttämään kotijoukkueen juoksuhaaveet takatilannetyöskentelyllään. Hyvin ulkona pelannut Lippo onnistui pitämään vierailijat kurissa Santtu Savusalon johdolla lähes koko jakson, eikä lyötyjä juoksuja nähty ennen neljännen vuoroparin päättävää sisävuoroa. Kuulan jaksovoittoon riitti toisessa vuoroparissa tullut kakkostilanteen harhaheitto, Vähän ja Timo Hanhisalon kaunisteltua jaksolukemia viimeisessä, normaalisti pelaamatta jäävässä vuorossa.

Lipolle talvikauden ensimmäinen jaksovoitto Jussi Partasen johdolla

Toisen jakson alussa vierailija Kuula ennätti siirtyä 0-1 johtoon. Kotijoukkueen tilanteiden rakentelu jatkui kuitenkin hyvänä ja juoksujakin alkoi syntyä keskeltä takaa läpi lyöneen Jussi Partasen johdolla. Koppareiden eteen pudonnut kierteinen kumura meni lopulta läpi asti, päätyen ottelun ajan suojaverkkoja ylös alas veivanneen Immo Rautiaisen iloksi ottamattomasti takaverkon päälle. Hetken aikaa kotijoukkue ennätti juhlia hallipelille harvinaista kunniajuoksua kunnes pelituomarina oikeudenmukaista työtä tehnyt Saku Alatalo palautti Partasen kakkospesälle ja antoi tilanteesta kaksi juoksua.

Kolmannessa vuoroparissa Veeti Venäläisen napakka kolmossaumalyönti ja Jussi Partasen sopivan mittainen kakkosrajanäpäys kasvattivat Lipon johdon 4-1. Tämä riitti talvikauden ensimmäiseen jaksovoittoon vierailijoiden onnistuttua vain kertaalleen kakkossaumasta. Jakso kotijoukkueelle lopulta 5-2 ja harjoittelemaan kesällä aiempaa useammin nähtäviä kotiutuslyöntikilpailuja.

Riku Tolonen ja Immo Rautiainen kertovat suunnitelman seuraavaan vuoroon.

Kotiutuskilpailu päättyi tasan

Lippo aloitti kotiutuskilpailun sisältä ja onnistui juoksun teossa kertaalleen edustusjoukkuedebyyttinsä tehneen Iiro Kinisjärven oivallisella kolmosluukkulyönnillä. Lisäjuoksuista lähimpänä oli Veeti Venäläinen, jonka kumuralyönnin vierailijoiden kolmoskoppari Aatu Pulliainen palautti kotipesään niukasti ennen etenijää.

Lukkarina hyvän ottelun pelannut Santtu Savusalo onnistui tasoittavalla kierroksella tylsyttämään vierailijoiden kotiutuslyönnit yhtä lukuun ottamatta, joten kotiutuskilpailu ja koko ottelu tasattiin 1-1 hallivuoron päättyessä.

Helmikuu jatkuu Lipon osalta harjoitusotteluiden merkeissä myös ensi viikonloppuna, kun vierailijaksi saapuu toistamiseen Kannuksen Ura. Ottelussa ylhäällä olevien verkkojen lisäksi luvassa on myös ottelukuulutus, musiikkia sekä jaksotauolla tuotepalkinnon sisältävä Lippo-visa.

Liput 7€/5€ kausikorttilaiset. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Seuraava ottelu: Lippo – Kannuksen Ura 18.2. kello 13.15 Ouluhalli.