Oulun Lipolle tärkeitä jatkosopimuksia!

Oulun Lippo on solminut kolme tärkeää jatkosopimusta joukkueen tulevaisuuden kannalta. Ari Lankinen ja Jaakko Kemppainen tekivät kaksivuotisen jatkosopimuksen sekä Veeti Venäläinen yksivuotisen, joka sisältää yhden optiovuoden. Ari ja Jaakko kuuluvat joukkueen kokeneeseen osastoon ja Veetiltä on lupaa odottaa entistä isompaa harppausta kohti ykköspesiksen ehdotonta kärkeä.

Oulun Lippo on solminut jatkosopimuksen Ari Lankisen kanssa, joka kattaa kaudet 2024–2026.

Ari on kuulunut Oulun Lipon miesten edustusjoukkueen runkopelaajiin jo useamman vuoden ajan, mutta viimeistään viime kaudella Ari pelasi itsensä ykköspesiksen kärkipelaajien joukkoon purkamalla vaativaa ykköstilannetta sisäpelissä sekä tekemällä selvää jälkeä etenijöistä kopparin paikalta ulkopelissä.

Viime kaudella Arille kertyi runkosarjassa pelattuja otteluita 24 kappaletta. Niissä hän saalisti 30 tuotua juoksua sekä 137 kärkilyöntiä. Onnistumisprosentti oli vakuuttava 68,16 %.

Arin omat ajatukset jo tässä vaiheessa tehdystä pitkästä jatkosopimuksesta:

Minulla on henkilökohtainen tavoite olla mukana nostamassa Oulun Lippo menestyväksi Superpesisjoukkueeksi. Olen nähnyt seuran viime vuodet lähietäisyydeltä ja tämänhetkinen suunta, mihin Lippo on menossa, niin taustojen, kuin joukkueenkin osalta on yksi iso syy jatkopäätökseen.

Insinöörimiehenä uskon, että järjestelmällinen toiminnan kehittäminen junioreista miesten joukkueeseen, sekä pitkän tähtäimen strategia seuran puolella on oikea suunta eteenpäin. On upeaa päästä jatkamaan Oulun Lipossa, kun edistystä tapahtuu jokaisella osa-alueella.

Oma tavoitteeni on olla joukkueen johtava pelaaja, sekä toimia esikuvana Oulun Lipon upeille junioripelaajille. Koen, että pelisuorituksissa pystyy myös ottamaan monia isoja harppauksia eteenpäin näiden tulevien vuosien aikana.

Arin pitkä ura Lipossa saa jatkoa myös tuleville kausille.

Oulun Lippo on tehnyt jatkosopimuksen Veeti Venäläisen kanssa, joka kattaa kauden 2024–2025 sekä sisältää option kaudesta 2025–2026.

Ensimmäinen kausi Lipon edustuksessa nosti Veetin vastustajajoukkueiden ennakoissa isosti esille kovan heittokätensä ansiosta, joka teki tuhojaan polttolinjassa. Viime vuonna vielä B-ikäinen Venäläinen aloitti tammikuussa varusmiespalveluksen, joka on tuonut erilaista sisältöä tähän kevääseen.

Viime vuonna Veeti pelasi 23 runkosarjan ottelua ja kilautti niissä 16 lyötyä juoksua, joka on hyvä saavutus näin nuorelle pelaajalle. Tuotuja kertyi 5 kappaletta ja kärkilyöntejä 58.

Veetin ajatukset halusta jatkaa Oulun Lipossa:

Olen viihtynyt hyvin Oulussa ja täällä on hyvä asua. Seuran puolella on hyvä eteenpäin menemisen meininki ja harjoitusolosuhteet ovat huippuluokkaa, jotka mahdollistavat kehittymisen.

Tykkään olla tässä joukkueessa ja meidän mahdollisuutemme menestyä ovat hyvät. Lisäksi valmennus on huippuluokkaa. Suurimmat kehityskohteeni ovat erityisesti kokonaisvaltainen kehittyminen fysiikan puolella ja lajiharjoittelussa painopiste on sisäpelissä.

Henkilökohtaiset tavoitteeni kulkevat hyvin käsi kädessä seuran ja joukkueenkin kanssa, eli kasvamista kohti superpesistä!

Veetillä on tavoitteena ottaa myös sisäpelissä isoja harppauksia eteenpäin.

Oulun lippo on tehnyt jatkosopimuksen Jaakko Kemppaisen kanssa, joka kattaa kaudet 2024–2026, sekä sisältää option kaudesta 2026–2027.

Joukkueen kapteeni, oululaisyleisön sytyttäjä Jaakko on kentällä sekä kentän ulkopuolella joukkueen suunnannäyttäjä ja selkäranka, joka ei kovassakaan paikassa katkea! Viime kauden alussa kärsityitten loukkaantumisten takia Jaakon kausi alkoi normaalia myöhempään, mutta ei ole sattumaa, että joukkueen otteet lähtivät nousukiitoon, kun hän otti etukentän haltuun.

Pelejä viime vuonna kertyi 17, joissa vähäisellä vastuulla ollut Jaakko keräsi lyötyjä 1+5, tuotuja 2 sekä 19 kärkilyöntiä.

Kapteenin omat ajatukset jatkaa:

Vuonna 2015 pääsin ensimmäisen kerran pukemaan Lipon edustuksen pelipaidan ylle, niin kyllä tässä on itselleni Lipposydän muodostunut vuosien saatossa. Haluan näyttää esimerkkiä siinä, että luotetaan pitkäjänteiseen työhön ja ollaan valmiita laittamaan kaikki peliin Lipon hyväksi. Toiveenani on, että kun joskus omat pelini päättyvät, niin voin katsoa jälkeen päin tyytyväisenä omaan panokseeni seuran hyväksi.

Henkilökohtaisella tasolla haluan päästä haastamaan itseäni ja löytämään sitä potentiaalia, joka on jäänyt viime vuosina piiloon eri loukkaantumisten takia. Tavoitteena on päästä uudelle tasolle niin sisä-, kuin ulkopelissäkin, jolloin voin näyttää suuntaa ja esimerkkiä myös muulle joukkueelle. Nyt on ympärillä todella yhtenäinen joukkue ja valmennus, joka tukee koko ajan kehittymistä eteenpäin kokonaisvaltaisesti. Kaikilla on yhteisenä tavoitteena päästä tavoittelemaan nousua superpesikseen.

Ensi kesänä nähdään varmasti entistä energisempi ja rohkeampi Oulun Lippo, jossa haasteet nähdään mahdollisuutena ja virheitä on lupa tehdä. Railakkaita tuuletuksia tullaan näkemään ja periksi ei tulla antamaan!

Jaakko Kemppaisen tuuletuksia tullaan näkemään jatkossakin Oulun Lipon paidassa.

Joukkueen rakentamisesta Riku Tolosen kanssa vastaava Immo Rautiainen on tyytyväinen runkopelaajien jatkosopimuksista ja näkee urheilutoiminnassa selvää kehitystä:

– Veeti, Ari ja Jaakko voisivat kaikki taitojensa puolesta pelata seuraavina vuosina myös Superpesiksessä. Olen erittäin tyytyväinen, että he halusivat tehdä pidemmät jatkosopimukset ja tavoitella seuraavia kehitysaskeleita Lipon paidassa. Sopimukset antavat meille vahvan rungon seuraavien vuosien haaveillemme.

– Pitkät sopimukset ovat yhtä aikaa seurausta hyvin tehdystä työstä, mutta samalla odotuksena on tietenkin intohimoinen suhtautuminen pelaamiseen ja harjoitteluun. On meidän tehtävä seurana tarjota ympäristö ja puitteet pelaajille, että he voivat kehittyä ja tähän olemme nyt seuraavia panostuksia taustalla rakentaneet.