ENNAKKO: ALAJÄRVEN ANKKURIT – OULUN LIPPO 14.7

Oulun Lippo kohtaa Alajärven Ankkurit toistamiseen tällä kaudella, kun joukkue matkustaa tulevana torstaina Kitron pesäpallostadionille vieraaksi. Pienen huilitauon jälkeen pelien pariin palaava oululaisjoukkue on päässyt pitkästä aikaa kolmen pisteen makuun edellisen kotivoiton myötä ja samaa pistepottia lähdetään myös Alajärveltä hakemaan!

Oulun Lipon kotikentällään haastava Ankkurit ennakoitiin ennen kauden alkua jopa kärkinelikkoon, joukkueen kuitenkin tällä hetkellä pitäessä huolta sarjan kahdeksannesta sijasta, joka on seurausta neljästä voitetusta sekä neljästä hävitystä ottelusta. Viimeisimmästä kolmesta pelistä alajärveläisillä on allaan suora kolmen pisteen voitto Simosta, tiukka 1–0 häviö Puijolle sekä supervuoropariin venynyt voitto Vähästäkyröstä. Hampaankoloon on siis varmasti jäänyt ja pisteistä lähdetään myös kotijoukkueen puolesta taistelemaan.

Vastaavasti tuloksia ja tilastoja tarkastellessa on Lippo-logo vahvasti näkyvillä, katsoi sitten kolmostilanteita, juoksuja tai kärkilyöntejä per ottelu, joissa jokaisessa joukkue keikkuu ykkösenä.  Myös sisäpelin puolesta ollaan alettu päästä aidosti vauhtiin, kun lyödyissä juoksuissa ollaan joukkueena siirrytty jo kolminumeroisiin lukuihin. Sarjataulukon kärki alkaakin olemaan kapea piste-eroiltaan ja jokaisen taistellun pisteen merkitys alkaa näkyä. Sinivalkoisin lasein katsottuna toivotaankin, että pienimuotoinen hengähdys peleistä on tehnyt joukkueelle terää!

Oulun Lipon viuhkavastaava Markku Hylkilä kaipailee jo pelien pariin viikon tauon jälkeen ja kertoilee joukkueen käyttäneen ajan hyödyksi. Alkuun ollaan palauduttu hellepeleistä, jonka jälkeen treenattu sekä perehdytty asioihin, joita tehdä paremmin, että päästään jälleen ottamaan kehitysaskeleita. ”Peliähän me on kovasti pystytty parantamaan ja tosi tyytyväinen fiilis siitä. Jos vertaa vaikka kuukauden takaiseen niin iso ero on meidän tekemiseen, ennen kaikkea sisäpelissä.” Hylkilä muistelee.

”Viime pelistä jäi vielä hampaankoloon kahden vuoron lepsu hetki, siinä on selkeästi parantamisen paikka, että jaksetaan runtata siellä omalla hyvällä tasolla se koko peli läpi eikä sellaisia nukahdusvuoroja tulisi. Se on huomiselle tavoitteena.” pelinjohtaja kommentoi. Hylkilältä löytyykin luotto, että omalla tasolla pelataan peli lävitse, niin tullaan Kitrolla pärjäämään. Mahdollisiksi kompastuskiviksi pelinjohtaja mainitsee latautumisen ja valmistautumisen, jotka vajaaksi jäädessään merkitsevät vaikeaa iltaa. ”Ankkurit ovat pelanneet heikommin mitä potentiaali antaa olettaa ja ovat sinällään vaarallinen joukkue. Jos annetaan yhtään siimaan niin käyttävät sen varmasti hyväkseen”, Hylkilä summaa.

Muistin virkistykseksi mainittakoon edellinen Oulun ja Alajärven välinen vähäjuoksuinen ottelu, joka Raksilassa kääntyi lopulta oululaisten hyväksi lukemin 2–1. Myös tälle kertaa Ankkureiden puolesta on ennakoitu, että ottelu on sinikeltaisille täysin voitettavissa, jota ei tietenkään Oulun puolesta aiota sallia. Otteluun tavoitellaankin Alajärven somerummutuksen sekä alennettujen lippuhintojen myötä tuhatta katsojaa eli tunnelmallista pesäpalloiltaa voidaan odottaa Kitron kentän tarjoavan!

Seuraa näitä pelaajia!

Alajärvelle vieraaksi matkustavista Lipon pelaajista tarkkana kannattaa pitää nuoriso-osaston Tino Alaspäätä. Vastikään poikien Itä-Länsi-otteluun valittu Alaspää on antanut miesten Ykköspesiksen peleissä erinomaisia näyttöjä osaamisestaan ja alkaa olla tuttu kasvo joukkueen pelaavissa kokoonpanoissa. Miesten matkassa pelattuihin kahdeksaan otteluun Alaspäältä löytyy kaksi lyötyä juoksua sekä 11. sija tuotujen tilastoissa 12 juoksulla – 86 prosentin onnistumistakuulla!

Kitron isännistä seurannan alle suositellaan ottamaan neljän kärjessä pelaava Mikael Penninkangas. Ankkureiden väreissä Superpesiksessäkin aikoinaan pelanneelta mieheltä löytyy kahdeksaan otteluun yksi kunnari sekä viisi lyötyä juoksua, unohtamatta 11 tuotua juoksua. Näppärästi on Penninkangas myös kärkilyönneissään onnistunut, komealla 70 prosentilla.

Kitron pesäpallostadionilla pelattava ottelu Oulun ja Alajärven välillä alkaa torstaina 15. heinäkuuta kello 18.00 ja se on katsottavissa suoratoistona. Lipun suoratoistoon voit ostaa alla löytyvästä osoitteesta!

Stream-lippu: http://g6eklwan.finqustore.com/tuote/23336711

Pesistulokset: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40108