VÄLIERÄ-ENNAKKO: OULUN LIPPO – KANNUKSEN URA 1.9.


Oulussa päästään runkosarjan voiton myötä käynnistämään välieräottelut kotikentällä Raksilassa, kun vastaan asettuu neljänneksi sijoittunut Kannuksen Ura!

Oulun Lipon ja Kannuksen Uran väliset kaksi ottelua ovat runkosarjassa päättyneet 2–1 lukemiin molempien joukkueiden hyväksi, kummankin voitettua vieraskentällä. Joukkueille yhteistä tälle kautta on pienimuotoinen pelaajakato, kun Kannuksen riveistä on kauden aikana siirtynyt kovia pelaajia muihin joukkueisiin, Severi Tikkakosken siirryttyä Manse PP:n ja Aappo Savikosken Kempeleen Kiri Superpesis-joukkueisiin. Oulun Lipolla kato on näkynyt erilaisina loukkaantumissumina, joista viimeisimpinä Ville-Pekka Jokisen ja Niko J. Korhosen loukkaantumiset.

Vierasjoukkueen riveistä löytyy kuitenkin edelleen kovia nimiä, muun muassa kilpaileva kotiuttaja Markus Hallasuolle, Uran Tuomo Raution ollessa runkosarjan toiseksi menestynein lyöjä yhdellä kunnarilla ja 58 lyödyllä juoksullaan. Raution lisäksi Kannuksen kokoonpanosta löytyy tasaista kotiutusvarmuutta Eetu Isohannin (2+20) ja Joel Salmelan (1+24) puolelta, juoksupuolesta taas pitkälti vastatessa Aleksi Patrikka ja Konsta Launonen Tikkakosken ja Savikosken siirryttyä muualle.

Kotiutustaitoa löytyy kuitenkin myös sinivalkoisten puolelta, Oulun taottua hurjat 280 juoksua runkosarjan 22 ottelun aikana! Lyöjäkuninkuuden jälleen voittaneen MarkusHallasuon lyötyjen juoksujen määrällisestä ylivoimaisuudesta huolimatta parinkymmenen juoksun pintaan ja sen ylitse on sijoittunut 6 pelaajaa. Kuuden joukosta löytyykin muun muassa nuorta taitoa Aapo Hiltusen toimesta, monipuolista osaamista sekä lyöjänä että etenijänä Ari Lankisen puolesta sekä sairastuvalta pelin makuun päässeet Tapani Piri ja Jonne Luhtavaara, jotka ovat myös osaltaan kantaneet kortensa kekoon juoksukarkeloissa.

Ulkokenttää puolin ja toisin tarkastellessa on isossa osassa molempien joukkueiden lukkarit, Oulun Miika Keski-Petäjä ja Kannuksen Lauri Vuollo, joista molemmat ovat osaltaan tärkeitä ulkopelin palasia. Molemmat lukkarit ovatkin loistaneet myös sisällä, Keski-Petäjällä siitä todisteena lyöntitilaston huikea 5+18 lukema ja Vuollolla 67 prosentin onnistumistakuu kärkilyönneissä! Mainittakoon tähän yhteyteen vielä Oulun tuoja-puolen osaaminen, jossa myös Keski-Petäjä on vahvasti esillä 27 tuodulla juoksullaan. Lipon nimistä löytyykin yhteensä 14 pelaajaa, joilla tuotujen prosentti on yli 50 – kärkikolmikosta löytyessä veljesten Kasperi ja Oskari Salmelan lisäksi etenijätilaston voittaja Harri Kolehmainen.

Aikaisemman maininnan mukaan molemmat joukkueiden väliset ottelut ovat venyneet yli kahden jakson, ratketen vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Odotettavissa onkin jännittäviä välieräpelejä sekä tulevana keskiviikkona Raksilassa että lauantaina Kannuksessa ja Oulun Lippo toivookin, että ihmiset löytävät paikan päälle kannustamaan sankoin joukoin!

Seuraa näitä pelaajia!

Oululaisten kokoonpanosta tarkkailuun kannattaa ottaa Jonne Luhtavaara, joka on loukkaantumisen verottamiin 15 otteluunsa lyönyt 18 juoksua ja tuonut 7 kappaletta. Luhtavaaralta löytyy vyöltään myös Superpesis-kokemusta ja toivotaankin, että jatkopeleissä hyvät näytöt jatkuvat edelleen!

Kannuksen Uran Eetu Isohanni runkosarjassa pelaamassaan 21 ottelussa takonut 37 tehopistettä, jotka muodostuvat yhdestä kunniajuoksusta, 20 lyödystä sekä 15 tuodusta juoksusta. Isohannin 59 prosentin kotiutustakuu vaatiikin tarkkuutta Oulun ulkokentältä!

 

Ottelu käynnistyy Oulun DataCenter Stadionilla keskiviikkona 1. syyskuuta kello 17:00. Otteluun voit ostaa liput ennakkoon verkkokaupastamme tai tapahtuman porteilta. Huomioithan, että kausikortit eivät käy enää välieräpeleissä! Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Oulun Lippoa!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikalle, voit seurata ottelua suoratoistona 10 euron lippuhintaan! Linkki lipun ostamiseen löytyy alla näkyvästä verkko-osoitteesta.

 

Ottelulähetyksen lippu: https://videopalvelin.fi/tapahtumat/urheilu/oulun-lippo/1-valieraottelu-oulun-lippo-vs-kannuksen-ura-ke-01-09-2021-klo-17-00/

 

Ottelutilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42247