Superpesiskarsinnat: Oulun Lippo – Siilinjärven Pesis

Ennen kauden alkua asetettiin kova tavoite: joukkue on syksyllä Superpesiskarsinnoissa. Nyt 24 runkosarjapeliä ja kolme jatkopeliä myöhemmin melkein tyhjästä kauteen lähtenyt Oulun Lippo on lunastanut tämän tavoitteen.

Oulun Lipon kausi alkaa olla huipennusta vaille valmis, kun edessä on enää se, mihin koko kausi ollaan valmistauduttu; superpesiskarsinnat. Kun palataan ajassa taaksepäin noin vuoden verran, tuntui ajatus tämän tavoitteen saavuttamisesta hyvin kaukaiselta. Joukkueen kokoaminen päästiin aloittamaan hieman myöhässä ja hyvin moni muukin asia aloitettiin täysin nollasta. Lippo onnistui kuitenkin kiinnittämään hyviä pelaajia, joista kauden edetessä muodostui loistava joukkue. Talven ajan joukkue paiski kovasti töitä harjoituskentällä ja runkosarjan alkaessa tavotteita oli useita menestyksen lisäksi. Vaikka tähtäin oli valmistautumisessa syksyn peleihin, joukkue piti pitkin kautta mielessä myös pelin kehittymiseen liittyvät tavoitteet. Näissä tavoitteissa onnistuttiinkin vallan mainiosti. ”Vaikka en koskaan halua loukkaantumisten tai poissaolojen taakse mennä, niin onhan runkosarjan toinen sija hyvä saavutus siihen nähden, että ollaan aika paljon jouduttu kokoonpanoa muokkaamaan pitkin kautta. Montaa peliä ei ole sillä permanentilla pelattu, kun mitä ehkä talvella ajateltiin”, Lipon pelinjohtaja Ilkka Hirvonen summaa.

Tähänastisen kauden onnistumisiin lukeutuu hyvällä pelillä ansaitun kotiedun lisäksi myös se, että joukkue onnistui ottamaan jokaisesta ottelusta oppia ja muokkaamaan pelityyliä ja peluutusta niin, että toimiva kokonaisuus löytyi. Runkosarjan kakkossija saavutettiin kuluttamatta pelaajia loppuun. Lepuutuksia ei tarvinnut tehdä tuloksien kustannuksella, eikä pisteitä tarvinnut metsästää pelaajien terveyden kustannuksella. Ringin laajuus riitti peluuttamaan säästeliäästi ja Kasperi Salmelan mukaan tulo kesken kauden oli loistava lisä. Karsintojen alkaessa Lippo pääsi lähtemään jatkopeleihin pitkälti ehjällä ja terveellä nipulla.

Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa vastustajaksi asettui runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Ulvila. Lippo onnistui hoitamaan pelit Ulvilaa vastaan puhtaasti kolmessa pelissä ja näin varmistamaan paikkansa Superpesiksen karsintoihin. Joukkueen 2. pelinjohtajaa Santeri Haipusta ilahdutti useat jatkopeleissä nähdyt asiat: ”Pelillisesti ei ollut vielä aivan valmista, eikä sitä huipputasoa, mutta erityisen iloinen täytyy olla siitä, että monessa jaksossa tultiin kovalla taistelulla kaverista takaa vielä ohi.” Suoraan kolmessa pelissä hoidettu sarja tarkoitti myös Lipolle muutamaa ylimääräistä lepo- ja treenipäivää, joten joukkue on päässyt valmistautumaan hyvin ja tutustumaan tulevaan vastustajaan.

Superpesiskarsinnoissa oululaiset saavat vastaansa Siilinjärven Pesiksen. Vastustaja on pelannut koko kauden Superpesistä, joten rutiinia kovista peleistä löytyy. Siilinjärvellä on tietysti kovemmat paineet säilyttää paikkansa Superissa kuin Lipolla nousta eikä vastustajalla jää varmasti pelaaminen latautumisesta tai yrittämisestä kiinni. Ilkka Hirvonen korostaakin, että SiiPe:n voittaminen vaatii täydellistä onnistumista: ”Superin joukkueita vastaan puolivillainen tekeminen ei riitä, vaan meidän täytyy pelata ihan siellä limiitillä. Kaikki mahdollinen tieto vastustajasta on kaivettu ja kyllä sieltä löytyy niitä paikkoja, joihin isketään voittaaksemme.” Santeri Haipus komppaa: ”Todella rutinoitunut joukkue, mutta kyllähän ne paineet on siilinjärveläisillä. Vaatii meiltä todella äärirajoilla pelaamista, jos halutaan pärjätä. Lähdetään kuitenkin hyvillä fiiliksillä haastamaan ja oli vastustaja mikä tahansa, niin me lähdetään tekemään meidän omia hyviä suorituksia ja luotetaan, että meidän peli riittää tässä sarjassa. Tämä on aivan mahtava ja ainutlaatuinen mahdollisuus koko joukkueelle pelata näitä pelejä, joten nyt pitää räpylän kestää ja sisäpelissä onnistua tekemään meille tuttuja hyviä suorituksia.”

Siinä missä tämä on joukkueelle loistava mahdollisuus pelata kovatasoisia otteluita, on tämä myös pesäpallon ystäville upea paikka nähdä kovatasoista pesäpalloa Oulussa. Joukkue tarvitsee tukea nyt enemmän kuin koskaan, joten ota perhe ja ystävät mukaan ja tule Oulun DataCenter Stadionille kannustamaan Lippo huippusuorituksiin. Tätä ollaan odotettu!

Portit ja palvelut aukeavat kotiotteluissa tuntia ennen ottelun alkua. Pääsyliput 12€/10€, alle 15-v. veloituksetta. Varauduthan hieman pidempiin jonoihin ja saavu ajoissa paikalle! Nopeuttaaksemme asiointia kummallakin portilla on oma jono korttimaksulle ja käteismaksuille. Suosi tasarahaa!

Oulun Lippo – Siilinjärven Pesis 28.8. klo 17.00 @Oulun DataCenter Satdion

Siilinjärven Pesis – Oulun Lippo 31.8. klo 15.00 @Mantun kenttä

Oulun Lippo – Siilinjärven Pesis 1.9. klo 14.00 @Oulun DataCenter Stadion

Tarvittaessa: Siilinjärven Pesis – Oulun Lippo 4.9. klo 17.00

Tarvittaessa: Oulun Lippo – Siilinjärven Pesis 7.9. klo 16.00