Riku ja Immo luotsaavat Lippoa 2025 – 2026

Riku Tolonen ja Immo Rautiainen luotsaavat Lipon edustusjoukkuetta myös kausilla 2025 – 2026

Oulun Lippo on allekirjoittanut kausia 2025 ja 2026 koskevan pelinjohtajasopimuksen Riku Tolosen kanssa. Siilinjärven Pesiksestä kaudelle 2023 Lippoon siirtynyt pelinjohtaja nähdään täten edustusjoukkueen viuhkassa ainakin kolmen seuraavan kauden ajan. Tolonen haluaa olla jatkossa osa koko oululaisen pesäpalloilun kehittämistä.

– Oli mahtava kuulla, että minulle haluttiin tarjota mahdollisuus jatkaa alkanutta Lippo matkaani. Olen kiitollinen seurajohdon luottamuksesta minua ja tekemääni työtä kohtaan. Tärkeimmät syyt haluuni jatkaa ovat erityisesti seurassa ympärillä olevissa ihmisissä ja nautin työskentelystä kaikkien organisaatioon kuuluvien kanssa, Tolonen avaa päätöksensä taustoja.

– Olemme kokeneet lyhyen taipaleeni aikana haastavia hetkiä, mutta myös hienoa yhteishenkeä ja onnistumisia. Minulle tärkeä arvo elämässä ja urheilussa on sitoutuminen. Siksi minulle jatkon kannalta iso asia oli se, että myös muut organisaatiomme jäsenet haluavat jatkaa seurassa tulevat vuodet.

Oulun Lipon taustayhtiön kokonaisvastuuta kantava Topi Mettovaara on enemmän kuin tyytyväinen Tolosen pitkään jatkosopimukseen.

– Rikun työskentelyä ja johtamista vuoden läheltä nähneenä ajattelen, että hän tulee olemaan yksi Lipon historian tärkeimmistä urheilupuolen tekijöistä. Oikeanlaisen kulttuurin ja ympäristön rakentaminen vaatii näkemystä ja pitkäjänteistä työtä, jota toteuttamaan näen Rikun olevan paras mahdollinen valinta. Rikun jatkaminen oli myös viimeinen vahvistus omalle sitoutumiselleni seuran pitkäjänteiseen kehittämiseen, Mettovaara kertoo.

Tolonen haluaa nähdä harrastajamäärien kasvun ja pääsarjanousun

Toisen kautensa edustusjoukkueen pelinjohtajana aloittanut Tolonen on innoissaan Oulusta kaupunkina ja pesäpallon kasvumahdollisuuksista. Aikaisemmin Sotkamossa, Kiteellä ja Siilinjärvellä pelinjohtajana toiminut Tolonen on vuoden aikana nähnyt seuraan liittyvät vahvuudet ja mahdollisuudet, mutta kohdannut myös vaiheikkaan menneisyyden aiheuttamat epäilykset.

– Oulu on iso kaupunki ja näen pesäpalloilulla suuria mahdollisuuksia. Historiansa takia Oulun Lippo myös jakaa mielipiteitä ja herättää tunteita Oulussa, mikä on hienoa, koska se kertoo ihmisten kiinnostuksesta pesäpalloa kohtaan. Jatkan Lipossa, koska uskon, että meillä on mahdollisuudet rakentaa Ouluun kiinnostava, taloudellisesti terve ja urheilullisesti laadukas miesten pääsarjajoukkue.

– Toivon myös samalla, että Lipon juniorimäärä rikkoo tulevina vuosina tuhannen harrastajan rajan ja tässä työssä haluan olla osaltani mukana. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii kuitenkin laadukasta työtä ja tekijöiden määrän kasvua. Haluankin omalla esimerkilläni samalla kannustaa Lipon toiminnasta kiinnostuneita liittymään mukaan tälle matkalle. Tehtäviä löytyy joka lähtöön, osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Jokaisen työpanosta arvostetaan ja samalla on mahdollista kokea hienoa yhteisöllisyyden tunnetta, Tolonen päättää.

Riku Tolosen tuuletuksia nähdään Raksilassa ensi kesänä.

Rautiainen jatkaa valmennuksessa

Lajivalmentajana ja kakkospelinjohtajana kauteen 2024 joukkuetta valmistava Immo Rautiainen on niin ikään sitoutunut jatkamaan seurassa kausien 2025 ja 2026 ajan.

– Pikkurillin kolmannessa nivelessä ollaan menossa ja kämmentä kohti, naurahtaa Rautiainen humoristiseen tapaansa Aki Sirkesalon hittikappaleen sanoja mukaillen.

– Alussa tässä vielä ollaan, niin valmentajana toimimisen kuin seuratyön tekemisen osalta, mutta oma innostus tuntuu vain kasvavan. Jatkan pääsarjatuomarina ainakin ensi kesän ajan, mutta kyllä tässä todennäköisesti on edessä siirtyminen pelkästään seuratoimintaan.

Rautiainen hoitaa peleissä tärkeää mailamiehen roolia ja ohjeistaa pelaajia lyöntivalinnoissa pelin tuoksinnassa.

Hanki kausikortti joululahjaksi

Yllätä läheisesi Lipon kausikortilla. Kortti on voimassa runkosarjan kotipeleissä.

Lue osto-ohjeet alla olevasta linkistä.

https://oulunlippo.fi/wp-admin/post.php?post=12317&action=edit

Tue oman kaupungin sinivalkoisia kausikortilla.