Raportti: Oulun Lippo – Vähänkyrön Viesti 25.5.

Otteluraportti 25.5. Oulun Lippo – Vähänkyrön Viesti

Lippo onnistui kääntämään avausjaksojen suuntansa ja lopputuloksena sarjataulukkoon lisäksi ensimmäiset täydet kolme pistettä!

Kotiottelut jatkuivat tänään hyisissä olosuhteissa Oulun DataCenter Stadionilla, jonne tervetulleeksi toivotettiin Vähänkyrön Viesti. Lipolla oli alla useammasta ottelusta hankalat avausjaksot, mutta tänään se onnistui loistavasti kääntämään laivan, saaden jakson päätökseen juoksuerolla 5-0. Lippo otti koko ottelusta pisteet kotiin lukemin 2-0 (5-0, 2-1).  

”Tehtiin se, mitä ennen peliä päätettiin”, Ilkka Hirvonen, joukkueen ykköspelinjohtaja aloittaa. ”Pääteema peliin lähdettäessä oli, että alun täytyy olla täysin erilainen kuin aiemmissa otteluissa ja jätkät toteutti sen juuri niin kuin pitää”, Hirvonen analysoi joukkueen suoritusta. Ensimmäinen jakso olikin Lipon täyttä dominointia ja se nappasi viidellä juoksulla jakson nimiinsä.

Lipolta nähtiin koko ottelun läpi tasapainoista pelaamista, eikä uudet pelipaikat ja uusi mies kentällä näkynyt kuin positiivisessa mielessä. Ensimmäistä ottelua Lipon paidassa pelannut Iiro Nokkala palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana. ”Hienoa huomata, että voi olla luottavaisin mielin siitä, että vaikka on harmittavia loukkaantumisia alla, rosterin laajuus kestää vertailun moneen joukkueeseen”, Hirvonen pohtii. Tiedossa oli valmiiksi, että vastustajalla on hyvä kärki ja vaarallisia lyöjiä, mutta Lipon pelin laadusta kertoo paljon myös se, että vaarallinen sisäpelijoukkue sai vain 6 kolmostilannetta.

”Ja nämä olivat tähän paikkaan todella tärkeät kolme pinnaa. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin”, Hirvonen vielä lisää.

Ensi viikolla otellaan kaksi ottelua: vierasottelu Sotkamossa 30.5. Jymy Jaguarsia vastaan ja kotiottelu 2.6. paikalliskamppailuhengessä Ylivieskan Kuulaa vastaan Oulun DataCenter Stadionilla klo 16.00. alkaen.

Ottelun tilastot.