RAPORTTI: OULUN LIPPO – SIMON KIRI 1.7

Tuhannen seitsemän ihmisen edessä pelattu helteinen paikalliskamppailu Oulun Lipon ja Simon Kirin välillä päättyi lopulta selkeän kakkosjakson voiton myötä oululaisten 1–0 kotivoitoksi, kun ensimmäisestä jaksosta ei kumpikaan joukkue tekemisellään yhtä pistettä nimiinsä ansainnut.

 

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei puolin eikä toisin meinattu saada koneita käyntiin ja jakso pelattiinkin yskähdellen läpi. Erityisesti sisäpeli ontui sekä koti- että vierasleirissä ja molempien ulkokenttien toimesta palot poimittiinkin useampien tiukkojen pesäkilpailujen toimesta ykkös- ja kolmospesältä. Toisessa vuoroparissa vierailevat lappilaiset veivät kunnian ottelun avausjuoksusta, jonka toi Juuso Nousiainen ja löi Jussi Partanen.

 

Heti seuraavassa sisävuorossaan Oulun Santtu Luhtavaara pääsi omalla lyönnillään aina kakkospesälle asti, kunnarin arvoisen lyönnin silti jäädessä harmillisesti yhden pesävälin vajaaksi. Vuoroparia myöhemmin Oulu kuitenkin tasoitti tilanteen, Markus Hallasuon kotiuttaessa mailan varressa Harri Kolehmaisen. Avausjakson pisteet lähtivät kuitenkin lopulta liitolle, kun lukemat 1–1 säilyivät tulostaululla aina neljännen lopettavaan vuoropariin asti, josta oululaiset eivät onnistuneet kaivamaan kaivattua jaksovoitto-juoksua.

Toiseen jaksoon lähdettiin ilta-aurinkoisessa Raksilassa huomattavasti vauhdikkaammin, kun oululaiset rakentelivat ajolähdön heti kärkikolmikosta ja lopulta Hallasuo löi Kasperi Salmelan kotiin juoksun arvoisesti. Simon puolelta huutoon kuitenkin vastattiin seuraavassa vuorojenvaihdossa, Partasen jälleen vastatessa lyönnistä ja tällä kertaa Sami Ojalan tuonnista. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen Oulu kuitenkin jätti Simon nuolemaan näppejään ja meni menojaan, alkuun Ari Lankisen lyödessä ja Kolehmaisen jälleen tuodessa, jota seurasi Aapo Hiltusen lyönti, joka kantoi Jimi Heikkisen kotipesään asti.

Lippo-leirin ulkokenttäkään ei enää antanutkaan juoksunkaan vertaa periksi simolaisille ja seuraavassa sisävuorossa Ville-Pekka Jokinen löi pallo maisemaan, jonka turvin Kasperi Salmela ennätti kotiin aina kakkospesältä asti. Lopullisen 5–1 tuloksen taululle sinetöi jälleen mailan varressa taikojaan tehnyt Markus HallasuoAri Lankisen tuodessa. Näin ollen Oulun Lippo jatkaa kotivoittojen putkeaan ja kasvattaa sarjapostipottiaan kahdella pisteellä!

Oululaisten viuhkasta vastaava Markku Hylkilä oli joukkueen kaikenlaisista hölmöistä sisäpelivirheistä ja kömmähdyksistä huolimatta ilahtunut sisäpelin etenemisestä ja komppasi lehdistöhaastattelussa ollutta ykköspalkittua Miika Keski-Petäjää, joka yhtäläisesti oli tyytyväinen, että joukkue aikaansai paljon kovilla lyönneillä, tukeutumatta pieniin lyönteihin. Ulkopeli sai pelinjohtajalta edelleen kiitosta, vaikka Hylkilä huomauttaakin, että oma joukkue on tällä hetkellä hyvin siipirikkoinen, joka varmasti näyttelee omaa osaansa sekä sisä- että ulkopelissä. Markku Hylkilä lähtee kehittämään sisäpeliä jälleen piirun verran eteenpäin luottavaisin mielin ja painottaa, että turhautua ei saa, kun suunta on kuitenkin oikeanlainen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkue Oulun Liposta Miika Keski-Petäjä ja Markus Hallasuo. Vierasjoukkue Simon Kiristä parhaat pelaajat olivat Jussi Partanen ja Juuso Nousiainen.

Oulun Lippo jatkaa kotipelejään jälleen tulevana sunnuntaina 4. heinäkuuta, kun Raksilaan saapuu jo kertaalleen vieraissa kohdattu Ulvilan Pesä-Veikot! Ottelu alkaa kello 16.00 ja ennakkoliput löytyvät tuttuun tapaan verkkokaupasta. Tule paikanpäälle kannustamaan Oulu jo neljänteen perättäiseen kotivoittoonsa!

Ottelutilastot: pesistulokset.fi/ottelut/40084

Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=oL9tBLAcHcg