Oulun Lippo – PattU 9.2.

Hallikausi starttasi 9.2. komealla 2-1 voitolla Superpesisjoukkue PattU:a vastaan! Ottelu sai draamaattisen alun, kun PattU:n Miikka Matikka loukkaantui avausjaksossa. Mies varmistettiin parempaan hoitoon ja noin 15 min tauon jälkeen peli sai jatkua. Lipon loistavasta ulkopelistä huolimatta ensimmäinen jakso meni niukasti 0-1 PattU:lle. Toisen jakson aikana myös sisäpelissä alkoi loksahdella palaset kohdilleen ja Lippo otti jakson nimiinsä 4-3. Lopullinen ratkaisu käytiin kotiutuskisassa, jossa Lippo oli etevämpi juoksuin 3-2.

Alusta saakka tasainen ottelu osoitti Lipon verrattaen nuorilta pelaajilta ehjää tekemistä, eikä vastassa ollutta Superpesisjoukkuetta päästetty missään vaiheessa karkuun. Kypsä pelaaminen osoitti myös sen, että joukkueen kasaamisessa on onnistuttu.

”Olen erittäin tyytyväinen yleisilmeeseen kaikessa tekemisessä. Pelaajille on tullut lähes kaikki uutena; uudet joukkuetoverit, uudet pelinjohtajat, paljon uutta tietoa ja lyhyen ajan sisään. Siihen nähden pelilliset asiat on sisäistetty älyttömän hyvin”, joukkueen ykköspelinjohtaja Ilkka Hirvonen korostaa.

Kakkospelinjohtaja Santeri Haipus näki etenkin nuorten pelaajien kehityksessä kehuttavaa.
”Ulkopeli oli loistavalla tasolla kauden ensimmäiseksi peliksi. Räpylävirheitä ei juurikaan tullut ja nuoret suoriutuivat hieman jännittyneestä alusta huolimatta erinomaisesti. Sisäpelikin aukesi toisella jaksolla ja saatiin aikaiseksi ehjä kokonaisuus.”

Katseet kiinnittyivät myös totutun varmin ottein lukkaroineeseen Toni Kohoseen, jonka debytointi Lipossa (sitten vuoden ’96), oli omalta osaltaan vaikuttamassa mahtavaan katsojamäärään. Monisatapäisestä yleisöstä lähtikin ääntä ja sieltä saatu tsemppi kantoi useammankin pelaajan hienoihin onnistumisiin. Hyvää virettään esitteli mm. viime vuonna B-pojissa pelanneet Santeri Pulkkinen ja Touko Loukkola.

Peli oli Lipolle vasta kauden ensimmäinen ja makeasta voitosta huolimatta, katseet on jo suunnattu kehityskohtiin ja seuraavien otteluiden suuntaan. ”Pienin askelin eteenpäin”, Hirvonen muistuttaa.