Raportti: Oulun Lippo – Kannuksen Ura 16.7.

Otteluraportti Oulun Lippo – Kannuksen Ura 16.7.

Lippo otti tärkeät täydet pisteet kotiottelusta. Uneliaisuus kentällä kaunisteli kuitenkin lukemia vastustajan hyväksi.

Raksilassa nähtiin eilen isäntien maltillinen voitto, kun Oulun Lippo otti täydet sarjapisteet Kannuksen Uralta lukemin 2-0 (5-3, 5-3).

Avausjaksolla Lippo napsi juoksuja tasaisen varmasti, eikä vastustajalle annettu paikkoja iskeä takaisin. Lippo oli kolmannen parin tasoittavalle asti 5-0 johdossa, kun pieni takkuaminen alkoi. Kannuksen Tommi Angervisto onnistui mailan varressa, kun pallo pomppasi Lipon pelaajista ja katosi hetkeksi näköpiiristä. Kannus sai juoksutilin avattua. Neljännessä vuoroparissa Lipon riveissä alkoi näkyä pientä turhautumista. Energiat eivät tahtoneet nousta aivan viime viikon tasolle ja stadionin valtasi välillä jopa aavemainen hiljaisuus. Uneliaisuus näkyi Lipon ottelun ainoana juoksuttomana sisävuorona ja Kannus sai kuin hopeatarjottimella tilanteen kaventaa ottelu viimeisessä tasoittavassa vuorossaan 5-3:een. Etumatka oli kuitenkin riittävä ja ensimmäisestä jaksosta voitto meni Lipolle.

Toinen jakso noudatteli pitkälti samanlaista linjaa ensimmäisen kanssa. Kannus onnistui avausvuorossaan yhden juoksun verran ja perään Lipon tasoittavalla vuorolla Tapio Salo rokotti läpilyönnillä ja tuplajuoksulla. Tilanne taulussa oli 3-1 ja Lippo oli tilanteen päällä, muttei aivan täysillä.
Lipon ulkopelaaminen oli kuitenkin toisessa ja kolmannessa vuoroparissa tutulla varmalla tasollaan, eikä vastustajaa päästetty tässä vaiheessa etupesiä pidemmälle. Lippo paranteli lukemia vielä toisen vuoroparin tasoittavassa 4-1:een Tapani Pirin lyönnistä ja Eino Järvelän tuonnista, ja kolmannessa tasoittavassa 5-1:een Järvelän ja Oskari Salmelan voimin. Vaikka vaaraa ei suoranaisesti ollut, Kannus kiristi tahtia kuitenkin juuri sen verran, että Lippo sai loppuun muistutuksen, kuinka keskittyminen täytyy säilyttää loppuun asti. Vieraat kavensivat tilanteen 5-3:een, mutta jälleen muutaman juoksun turvin, Lippo otti pisteet ja samalla voitti ottelun 2-0 (5-3, 5-3).

”Odotettavissa ehkä oli, ettei ottelusta tule samanlaista lyöntipelin osalta kuin viikonloppuisesta ottelusta Ulvilaa vastaan, mutta välillä oli kyllä ihan kävelymeininki, siihen olisin toivonut parannusta”, 1 pj Ilkka Hirvonen analysoi. Myös joukkueen sisällä annettiin itselle pientä piiskaa. ”Täytyy sanoa, että pikkusen unessa oltiin”, joukkueen lukkari, ja ottelussa ykköspalkittu Toni Kohonen kommentoi ottelun jälkeen. Kuten Hirvonen kuitenkin loppuun muistuttaa, joukkue teki tarvittavan ja lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen. Täydet pisteet oli juuri sitä, mitä tässä vaiheessa täytyi ottaakin.

Ja otteluthan eivät suinkaan tähän loppuneet! Kotiotteluputken huipentaa perjantaina kärkikamppailu, kun piikkipaikkaa tiukasti pitävä Manse PP saapuu haastamaan Lipon! Ottelu on osa valtakunnallisen Suurleirin ohjelmaa, joten nyt jos koskaan saadaan tanner tärisemään ja tunnelma kattoon! Nähdään siis kentällä!

Oulun Lippo – Manse PP 19.7. klo 18.00. 

Instagram: @oulunlippo
Twitter: @oulunlippopesis
Facebook: @OulunLippo
YouTube: Oulun Lippo

Ottelun tilastot.