Oulun Lippo uudistuu

Oulun Lippo rakentaa tulevaisuuttaan pitkällä jänteellä ja uudistuneella joukkueella. Jatkossa pelaajisto tulee koostumaan enemmän omista kasvateista ja lähialueen pelaajista. Johtava teema joukkueen rakentamisessa on intohimo pesäpalloa kohtaan, mikä näkyy kentällä energisyytenä sekä kentän ulkopuolella haluna tehdä työtä joukkueen ja oman kehittymisen eteen. Tulevaisuudessa Lippo haluaa olla enemmän joukkue kuin lauma yksilöitä. Joukkueen tulee näyttää tunteita ja herättää niitä myös yleisössä. Uusi pelinjohtaja Riku Tolonen kertoo siirtymisestään sekä ajatuksiaan tulevasta.

– Halusin tulla Lippoon mukaan, koska koen, että meillä on aito mahdollisuus luoda jotain poikkeuksellista ja hyvää oululaisesta pesiksestä kiinnostuneille. Haluan, että johtamani Lippo ottaa yleisönsä ja uskaltaa heittäytyä pelille. Lisäksi on tärkeää, että pelaamisesta paistaa läpi selkeä ajatus ja identiteetti.

Joukkueeseen on saatu tulevalle kaudelle nuoruuden lisäksi mukaan myös arvokasta kokemusta. Sitä uusista hankinnoista edustavat Superin kokemusta omaavat Topi Korhonen ja Sami-Jukka Korvola. Tolonen kommentoi Korhosen ja Korvolan Lippoon siirtymistä seuraavasti.

– Topi ja Sami-Jukka ovat joukkueellemme tärkeitä palasia. Odotan heiltä pelillisen panoksen lisäksi esimerkin näyttämistä nuorille ja potkua kehitystä hamuaville pelaajillemme. Arvostan heidän siirroissaan erityisesti sitä, että he olivat valmiita lähtemään sarjaporrasta alemmas hakemaan vastuuta sen sijaan, että olisivat juuttuneet jämärooleihin Superpesiksessä. Tällaisia siirtoja odottaisin näkeväni jatkossa enemmänkin, koska ne nostavat Ykköspesiksen tasoa ja kiinnostavuutta. Tämä tekee hyvää koko pesisliikkeelle.

Toimitusjohtaja Jimi Heikkisen ajatukset ovat yhteneväiset uuden päävalmentajan kanssa.

– Rakennamme Lippoa pitkäjänteisellä otteella. Luotamme omiin ja lähialueiden junioreihin. Seuramme arvoihin kuuluvat yrittäjähenkisyys ja rohkea eteneminen. Niitä haluan nähdä tulevaisuuden Lipossa ja katsoa joukkueen sekä organisaation kehittymistä useamman vuoden päähän. Yrittäjähenkisyyteen kuuluu myös se, ettei epäonnistumista pelätä – silloin ei kehitytä. Rohkea eteneminen tuo perspektiiviä kaikilla elämän osa-alueilla. Tämä onnistuu yhdistämällä nuoret ja kehittyvät lupaukset kokeneeseen kaartiin, joka haluaa ottaa uralleen uutta näkökulmaa. Toki joukkue ei ole vielä täysin valmis, ja jatkamme lopullisten palojen hiontaa.

Sopimuspelaajat

Kasperi Salmela 1 vuosi
Santtu Savusalo 1 vuosi
Rene Ruokojärvi 1 vuosi
Veeti Kokko 1 vuosi
Roope Pöyry 1 vuosi
Ari Lankinen 2 vuotta
Topi Korhonen 2 vuotta
Jaakko Kemppainen 2 vuotta
Veeti Venäläinen 2 vuotta
Sami-Jukka Korvola 2 vuotta
Ville Nurkkala 3 vuotta
Samuli Pohjola 3 vuotta

Try-out

Jooseppi Partanen
Paavo Kaasila
Justus Mäkelä

Pelinjohto ja valmennus

Riku Tolonen, 2 vuotta

Riku Tolonen, 2 vuotta, pelinjohtaja ja päävalmentaja
Topi Korhonen, 2 vuotta, päävaihtaja ja linjapelaaja
Veeti Venäläinen, 2 vuotta, vaihtaja, linjapelaaja/koppari
Ville Nurkkala, 3 vuotta, etenijä ja koppari
Sami-Jukka Korvola, 2 vuotta, etenijä, linjapelaaja