Ottelupallot tasan – voitolla Ykköspesiksen finaaliin

Oulun Lipon ja Haminan Palloilijoiden välieräsarja saa tänään arvoisensa päätöksen. Voittaja matkaa Ykköspesiksen finaaliin, ja häviäjällä päättyy kausi.

Kumpi tuulettaa tänään itsensä finaaliin? Se selviää klo 14 alkaen.

Sarjan ensimmäinen ottelu oli tiukka. Haminan laadukas sisäpeli Toni Laakson johdolla oli etenkin toisella jaksolla pitelemätön. Haminan lyöntiarsenaali sai aikaan läpilyöntejä Lipon ulkokentästä molemmilla jaksoilla. Lippo oli vahvempi ratkaisuhetkillä. Kotijoukkue käänsi ottelun supervuorossa edukseen Aapo Hiltusen ratkaisulla. Kolmostilanteet menivät niukasti Haminan eduksi 14-15.

Toinen osaottelu perjantaina oli Haminan Palloilijoiden selkeä voittomarssi. Ottelun alku näytti Lipolle vielä hyvältä. Marko Pelkosen upea merkattu kumuralyönti 3-kopparin eteen vei vieraat 0-1 johtoon. Hamina kuitenkin meni heti ohi ensimäisellä sisävuorollaan jälleen läpilyönnin turvin. Lipon sisäpeli ei auennut koko ottelun aikana ja etenkin vaihtolyöntipelaaminen oli ponnetonta.  Haminan Palloilijat jatkoi laadukasta lyöntipeliä läpi ottelun. Kolmostilanteet menivät Haminan eduksi 13-6.

Ottelusarjan ratkaisun avaimet

Oulun Lipon vahvuutena on pidetty ulkopeliä. Nyt joukkue on antanut liikaa läpilyöntejä otteluissa, ja Haminan Palloilijoiden laadukas sisäpeli on aiheuttanut haasteita. Lipon sisäpelin ratkaisun avaimet ovat varmasti jatkossakin lyöjäjokereiden Marko Pelkosen ja Aapo Hiltusen käsissä. Tilanteiden rakentelun on kuitenkin parannuttava, mikäli Lippo mielii jatkaa pelejään vielä tällä kaudella.

Haminan Palloilijoiden pelinrakentajat Heikkilä, Lahti ja Laakso ovat paljonvartijoita myös tänään kotiutustilanteiden luomisessa. Joukkueen lyöjäjokeri Juha Leskinen on osoittanut kiitettävää paineensietokykyä. Viisi lyötyä juoksua kahdessa edellisessä ottelussa pääasiallisesti vastustamattomilla lyönneillä on ollut yksi syy Haminan hyviin otteisiin.

Sää on iltapäiväotteluun loistava, ja pallo liikkuu varmasti lujaa.

Oulun Lipon kokoonpano otteluun

Seuran tukeminen onnistuu edelleen tukilipun ostamisen kautta. Tilinumero: FI04 4055 0016 7023 30 (viite: tukilippu)

Sarjan kolmas kamppailu pelataan tänään sunnuntaina 21.8. Raksilassa Oulun DataCenter Stadionilla kello 14.

Liput: 16/11€

Liput ennakkoon: http://www.ticketmaster.fi/oulunlippo