Otteluennakko: Jyväskylän vierastuplareissu 14.-15.6.

Lipon miehet kauden kolmannelle tuplalle Jyväskylään!

Lippo matkustaa loppuviikosta kesän kolmannelle tuplareissulleen Jyväskylään, jossa se kohtaa perjantaina 14.6. kotijoukkue Jyväskylän Lohen legendaarisessa aina aurinkoisella pesispyhätössä Koskenharjulla. Seuraavana päivänä lauantaina taasen pelataan toisella perinteikkäällä pelipaikalla Hippoksella, jossa joukkue pääsee pelaamaan viime kesälle valmistuneella uudella stadionilla, joka toimii tänä kesänä myös Itä-Lännen pelipaikkana. Viime kesänä Jyväskylän vierasotteluista ei juuri kotiin kertomista jäänyt, joten Lipon miehistöllä on nyt kova halu näyttää jyväskyläläiselle pesisyleisölle sekä kotijoukoille Ruudun takana, että kehitystä viime kauden otteisiin verrattuna on tapahtunut.

Ensimmäisenä Koskenharjulle

Vierastuplan ensimmäisessä ottelussa vastassa on juuri 100 vuotta täyttänyt perinteikäs ja punainen pesäpalloseura Jyväskylän Lohi. Ottelu pelataan perjantai-iltana, joten Koskenharjulla voidaan odottaa olevan yleisön puolesta varsin railakas tunnelma. Tämä tuo varmasti oman mielenkiintoisen lisämausteensa peliin ja ääntä pitävän yleisön edessä pelaaminen on tietenkin aina mukavaa. Lohen joukkue ei ole kokenut suurempia muutoksia viime kauteen verrattuna. Joukkueen voidaan kuitenkin sanoa hieman vahvistuneen, erityisesti Hyvinkään Tahkon kanssa tehtävän yhteistyön myötä. Joukkueessa on alkukaudesta pelanneet Tahkon harjoitusringissä talvikaudella mukana olleet Mikke Tschesmenski ja Oula Tanttu. Lisäksi viime kaudella Lipon riveissä pelannut Tahko-kasvatti Teemu Lepistö teki tälle kaudelle paluun Lohi-nuttuun. Joukkueen selkeä syömähammas alkukaudesta on ollut joukkueen lukkari Pietu Vesterinen, joka kuuluu Imatran Pallo-Veikkojen sopimuspelaajiin. Takuuvarman lukkaroinnin lisäksi Vesterinen on esiintynyt tällä kaudella edukseen myös sisäpelissä. Koskenharjun kenttä on pelipaikkana varsin ahdas ja lisäksi erikoisen muotoinen. Kentän kuperan muodon ansiosta näyttää siltä, että takakenttä olisi etukenttää alempana ja välissä sen vuoksi vähemmän tilaa kuin normaalisti. Näiden seikkojen vuoksi on odotettavaa, että molemmat joukkueet tulevat pelaamaan tiivistä ulkopeliä ja tilanteiden ja juoksujen tekeminen on haastavaa. Se joukkue, joka onnistuu sisäpelissään paremmin löytämään vastustajan ulkopelin heikkoudet ja iskemään niihin laadukkailla lyönneillä, selviytynee Koskenharjun lämpimästä perjantai-illasta luultavimmin voittajana.

Kokeneilta pelaajilta, muun muassa kuvassa olevalta Veeti Venäläiseltä tarvitaan tuuletuksia entistä kovemmin.

Hiphip Hippokselle

Lauantaina Lippo-karavaani, tarkemmin sanottuna Revon turistiliikenteen bussi suuntaa Keuruulla hyvin nukutun yön (kiitos Keskustan puoluekokouksen) jälkeen, kohti tämän vuoden Itä-Länsi pyhättöä Hipposta. Siellä se saa vastaansa kovavireisen kotijoukkue Jyväskylän Kirin, jota vastaan pelatussa kauden ensimmäisessä mittelössä Hielo stadionilla jyväskyläläiset olivat selvästi vahvempia. Lippolaisilla on viime kaudelta karvaita muistoja kaukalomaiseksi rakennetulta Hippoksen uudelta stadionilta. Silloin pelkästään kentällemeno tuotti joukkueelle suuria vaikeuksia, kotijoukkueen pelattua erittäin tiivistä ulkopeliä röyhkeästi pelanneen kokeneen kolmoskoppari Miikka Matikan johdolla. Tästä oppineena Lipon joukkueen tulee lähteä lauantain kamppailuun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti haastamaan vastustajaa. Hippoksen tekonurmi on onneksi yhden talven verran kovempi ja lisäksi kentän laidoilla kulkevan aidan alarautoja on katkottu kakkospuolelta läpilyöntien mahdollistamiseksi. Nämä seikat voivat hieman helpottaa joukkueiden sisäpeliä, mutta silti on odotettavissa, että pelistä tulee kahden hyvää ulkopeliä pelaavan joukkueen toimesta todennäköisesti vähäjuoksuinen. Lipon joukkue lähtee Kiriä vastaan pelattavaan kamppailuun kotitappiosta sisuuntuneena. Kirin lukkari Lauri Vuollon syöttäminen on joukkueelle ensimmäistä kamppailua selkeämpää, joten tämän pitäisi helpottaa joukkueen sisäpeliä. Avainsana ottelussa tuleekin olemaan määrätietoisuus lyöntiratkaisuissa, sillä voittaakseen sarjanoususta Lipon ohella tulevina vuosina haaveilevan Kirin, täytyy sisäpelissä olla edellistä kohtaamista selvästi etevämpi.

Santtu Savusalon kausi lautasella on ollut nousujohteinen.