Nopeajalkaisin madon nappaa?

PIUPALI PAUPALI PAIKALLISTRILLERI!

Tänään keskiviikkona 27.7. Lippo saa vieraakseen aina niin rakkaan paikallisvastustajansa Simon Kirin. Kiri kamppailee edelleen neljän parhaan joukkoon pääsystä. Illalla klo 18 alkavassa ottelussa on vastassa varmasti kampoihin laittava vierasjoukkue.

Edelliset paikalliskamppailut 8.6. Simon Kiri voitti kotonaan jaksoin 2-0 (2-0, 7-6) toisen jakson huiman nousun myötä. Raksilassa 15.6. pelatussa revanssissa Lippo oli karvan verran parempi lopputuloksella 2-0 (4-2, 3-1).

Lipon uusimmat juoksutestien tulokset
Lipon uusimmat juoksutestien tulokset. Tähdellä merkatut ovat pelaajien omia henkilökohtaisia ennätyksiä.

Nappaako voiton tänään juoksuvoimaisempi Lippo?

Ari Lankisella ja Harri Kolehmaisella on eilisten juoksutestien perusteella Lipon tämän hetken vikkelimmät kintut. Kumpikin miekkonen kellotti omat ennätysaikansa 3.76.

– Juoksunopeutta treenataan ohjelman mukaan, mitä fysiikkakoutsimme Petri Heikkinen on meille tehnyt. Seuraavaksi pitää alkaa ottamaan ylivauhtivetoja kuminauhalla, Kolehmainen kertoo.

Vaikka Lankinen ja Kolehmainen ovat sadasosalleen yhtä nopeita, heidän juoksutyylinsä eroavat paljon toisistaan. Arskan analyysin mukaan Hape on ketterämpi ja räjähtävämpi ensimmäisillä metreillä, mistä on paljon hyötyä etumiehenä ja etenijänä.

– Oma juoksuni sopii parhaiten kolmoselta kotiin tulemiseen, kun kiihtyminen kestää kauemmin, Lankinen tähdentää.

Hape on samaa mieltä – juoksutyylit eivät voisi olla erilaisemmat.

– Arilla on paljon pidemmät jalat ja se harppoo paljon pidemmällä askeleella kuin minä. Minä tikkaan sitten paljon pienemmällä.

Lankinen näkee Lipon Simon Kiriä juoksuvoimaisempana joukkueena, mutta muistuttaa, ettei sadasosat tule tänään ratkaisemaan peliä.

– Simon Kiri on ollut aina vahva Lippoa vastaan, joten viihdyttävä kamppailu on varmasti luvassa.

– Tulossa varmasti tiukka paikalliskamppailu, niin kuin nuo kaksi edellistäkin on ollut. Simolla on pari kovaa juoksijaa niiden keulassa: Hautala ja Toikka, Hape lisää.

Teksti: Vilma Valkonen

Infotaulukko: Vilma Valkonen