Niko Kjellmanille yhden ottelun sisäinen pelikielto tuomariin kohdistuneen huonon käytöksen takia      

Oulun Lippo on antanut edustusjoukkueensa sopimuspelaaja Niko Kjellmanille yhden ottelun pelikiellon tuomariin kohdistuneen asiattoman käytöksen johdosta. Kjellman on sivussa 4.6.2024 ottelusta Oulun Lippo – Kouvolan Pallonlyöjät. Pelikieltoon johtanut käytös tapahtui B-poikien ottelussa Sotkamon Jymy – Oulun Lippo 13.5.2024. Tieto ottelun tapahtumista edustusjoukkueen urheilujohdolle tuli sunnuntaina 2.6.2024.

– Tunteet ja niiden näyttäminen kuuluu olennaisesti urheiluun ja joskus vastustajista mitan ottaminen voi olla kiivastakin. Tuomareita ja vastustajia täytyy kuitenkin osata myös kunnioittaa ja pelissä on ymmärrettävä olevansa vastuussa omasta käytöksestään, kuten muutoinkin. Videomateriaalin ja tuomarin selvityksen perusteella on selvää, että ottelussa olisi tullut tuomita ottelurangaistus (punainen kortti), mutta aina tuomarit eivät onnistu tilanteen mukaista rangaistusta antamaan,
urheilutoiminnasta vastaava Immo Rautiainen kertoo tapahtuneen taustoista.

– Kävimme tapahtuneen läpi sisäisesti ja kun olemme kevään aikana aikaisemminkin keskustelleet pelaajan kanssa vastaavista tuomareihin kohdistuneista tilanteista, katsoimme että annamme nyt seurana pelaajalle pelisääntöjen mukaisen rangaistuksen, joka ottelussa olisi kuulunut tuomita. Edustusjoukkueen pelaajat ovat junioripeleissä, ja erityisesti juniorituomareita kohtaan, korostuneesti vastuussa siitä, että toimivat asiallisesti. Pelissä tulevat tilanteet ovat usein hankalia ja tuomarit myös opettelemassa peliä, eikä pelaajalla ole mitään erityisoikeutta käyttäytyä huonosti tuomaria kohtaan oli tuomio oikein tai väärin. Tiedämme, että Niko ottaa asiasta opikseen ja haluamme samalla korostaa myös muille nuorille pelaajillemme kaikissa joukkueissamme, että kunnioittava käytös tuomareita, vastustajia ja kaikkia toimijoita kohtaan kuuluu seuramme toimintaan keskeisesti, Immo Rautiainen kertoo.