Lippo 5:n pisteen päässä pudotuspeleistä

Ottelu päättyi Samuli Pohjolan oivalliseen taktiseen väärään 2-tilanteessa. Kuva: Kaleva Media Jukka Pekka Moilanen

Miesten pesäpallon ykköspesis on ennätystasainen tällä kaudella. Runkosarjassa on pelattu nyt keskimäärin 17 peliä. Pelejä pelataan yhteensä 24, joten pisteitä on vielä reilusti jaossa. Oulun Lippo päätti kahden ottelun tappioputken  miehekkäästi heinäkuisena keskiviikkoiltana. Puijon Pesis kaatui jaksolukemin 2–0. Lipon ulkopeli oli läpi ottelun hyvällä tasolla. Etukenttäkolmikko Pohjola-Kokko-Kemppainen nostivat tasoaan edellisistä peleistä ja tekivät lukuisia tärkeitä paloja läpi pelin.

Puijon Pesis testasi jälleen Veeti Venäläisen syvyyttä polttolinjassa, mutta poika kesti loistavasti paineet ja poltti etenijät kotipesään. Myös Veetin Kokko oli terävällä ulkopelituulella etenkin takatilanteissa. Kokko napsi Puijon kovia lyöntejä miehekkäästi kopiksi. Sami Jukka Korvolan linjapelaaminen vaihtotilanteissa oli tehokasta. Pallot lähtivät nopeasti räpylästä pesille, tuottaen maukkaita paloja savolaisten etenijöistä. Lankinen teki toisella jaksolla myös erittäin tärkeän polttoheiton vapaasta kumurasta. Ottelu päättyi Pohjolan taktisen väärän irroitukseen. Yleisesti ulkopeli on kovalla tasolla ja Lippo antoi Puijon kolmesta juoksusta ainoastaan yhden omalla virheellään.

Sisäpelissä Lippo oli kotiutuksissa vastustajaansa niukasti tehokkaampi. Mieleen jääneitä ratkaisuja olivat etenkin Topi korhosen kakkosjatkeelle suuntautunut läpilyönti, Jussi Korhosen kolmosrajapuhkaisu, sekä Veeti Kokon hieno kakkospuolen kumura käännettyyn tahkokuvioon. Muutaman kerran Lipon sisävuorot päättyivät keskipalkkiin numeroilla 4 ja 5. Tämä aiheutti sen, että ykköskärki jäi kokonaan hyödyntämättä joissain sisävuoroissa. Kopinnostopaloja tuli muutama peliin ja treeneissä taas tiedetään, mitä extraa tulee tehdä. Joka tapauksessa ottelu sarjan kärkeä vastaan oli kauden paras ja ehein esitys. Yleisö antoi ottelun jälkeen syystäkin raikuvat aplodit sinivalkoisille.

Katsojia 462

Oulun Lippo – Puijon Pesis lehdistötilaisuus

PISTEMETSÄSTYS JATKUU LAUANTAINA

Oulun Lippo kohtaa lauantaina Alavuden Peli-Veikot. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 14, koska rakas ystävämme AC Oulu pelaa kotipelinsä klo 17. Eli voitaneen puhua jälleen urheilulauantaista.

Jokainen vuoropari on loppukaudella tärkeä pisteiden valossa ja asetelma on herkullinen nuorelle joukkueellemme. Raksilassa tullaan siis näkemään vielä neljä erittäin merkityksellistä runkosarjan kotipeliä tällä kaudella.

Ac Oulun peliin 3500 nopeimmalle on ilmaislippu tarjolla seurakaupassa https://kauppa.acoulu.fi/tapahtumat/22-7-2023-veikkausliiga-ac-oulu-ktp/

Seuraavat kotipelit:

Lauantai 21.7. klo 14 Oulun Lippo – Alavuden Peli-Veikot

Torstai 27.7. klo 18 Oulun Lippo – Jyväskylän Kiri

Keskiviikko 2.8. klo 18 Oulun Lippo – Simon Kiri

Perjantai 11.8. klo 18 Oulun Lippo – Seinäjoen Mailajussit

SUPERLAUANTAI PESISTÄ JA FUDISTA OULUSSA

Ac Oulun peliin 3500 nopeimmalle on ilmaislippu tarjolla seurakaupassa https://kauppa.acoulu.fi/tapahtumat/22-7-2023-veikkausliiga-ac-oulu-ktp/