Lipon miesten talvikausi sujunut suunnitellusti

Ville Nurkkala pelasi Lipon paidassa 2-kopparina ensimmäisessä hallipelissä Simon Kiriä vastaan.

Lipon miesten edustusjoukkue kokoontui menneenä viikonloppuna seitsemättä kertaa leiriviikonlopun merkeissä. Joukkueen kokoonpanon seitsemästätoista pelaajasta neljätoista asuu Oulussa, joten joukkue treenaa tiiviisti yhdessä myös arkiviikkoisin. Pelaajista ainoastaan Topi Korhonen, Veeti Kokko ja Veeti Venäläinen asuvat tällä hetkellä Oulun ulkopuolella.

Arkivalmennuksesta vastaavat Immo Rautiainen ja Juha Tahvola. Päävalmentaja Riku Tolonen asuu vielä huhtikuuhun saakka Kuopiossa. Tolosen vastuulla talvikaudella on pääosin joukkueen harjoittelun suunnittelu ja koordinointi. Leiriviikonloput ovat tärkeitä, koska silloin koko joukkue on yhdessä ja myös päävalmentaja pääsee johtamaan käytännön toimintaa.

– Olen nauttinut työskennellä sekä joukkueen että seuran taustatiimin kanssa. Organisaatiossa on määrätietoinen ja raikas henki. Pelaajisto haluaa mennä eteenpäin ja valmennus nauttii omasta työstään kehittyvien urheilijoiden ohjaajina. Taustoilla Jimi ja Topi tekevät hommia joukkueen eteen luottaen urheilupuolen tekemiseen. Lisäksi talkoolaiset tekevät tärkeää työtä joukkueen hyväksi myös talvikaudella. Sain edellisellä leirillä olla mukana tapaamassa myös yhteistyötahoja.

– Kävimme Jimin kanssa Kalevan toimituksessa kertomassa joukkueestamme. Vierailimme myös ODL:n tiloissa, missä keskustelimme joukkueemme terveys- ja testauspalveluiden tuottamisesta, Tolonen tiivistää.

Joukkueen runko harjoittelee talvikauden tiiviisti yhdessä. Tästä johtuen leiriviikonloppuja ei tarvitse täyttää aamusta iltaan harjoituksilla, vaan aikaa jää myös keskusteluille ja harjoituksista palautumiselle.

Terveystilanne joukkueessa on tällä hetkellä hyvä ja suuremmilta loukkaantumisilta on tähän mennessä vältytty. Joukkue pelasi edellisenä leiriviikonloppuna ensimmäisen harjoitusottelunsa Simoa vastaan. Tämänkertaisella leirillä ohjelmassa ei ollut ottelua, vaan yhteinen aika käytettiin yhteensä kolmeen lajiharjoitukseen, yhteen voimaharjoitukseen ja pienryhmäkeskusteluihin. Lisäksi perjantain lajiharjoituksen yhteydessä juostiin PIIP-testi.

Tällä kertaa parasta kestävyyskuntoa esittivät Ari Lankinen, Jaakko Kemppainen sekä Partasen veljekset Jussi ja Jooseppi. Heidän kaikkien ajat olivat 11:n ja 12:n minuutin välissä. Pisimpään salin parkettia kuluttanut Ari ilmoitti testin jälkeen polleana, että olisi jaksanut pidempäänkin kuin 12 minuuttia, mutta halusi jaksaa tehdä seuraavana aamuna vielä laadukkaan punttiharjoituksen.

Syksyllä runsaasti uudistunut pelaajisto on hitsautunut talven edetessä koko ajan paremmin yhteen. Lisäksi joukkue on onnistunut omaksumaan hyvin uuden valmennuksen mukanaan tuomia muutoksia harjoitteluun ja pelaamiseen, minkä ansiosta yhteinen sävel joukkueen kesken alkaa vähitellen löytyä. Vastikään joukkueen kapteeniksi valittu Jaakko Kemppainen kertoo joukkueen kuulumisista seuraavanlaisesti:

Koko joukkue leireili seitsemännen kerran  menneenä viikonloppuna.

 

Valmennus valitsi kapteenin kaudelle 2023

Valmennus luottaa kapteenin viitan tunnollisen ja esimerkillisen Kemppaisen harteille.

– Olemme käyttäneet aikaa toisiimme tutustumiseen sekä tarkastelleet harjoitteluamme että kulttuuriamme. Tältä pohjalta olemme luoneet toiminnallemme raamit. Uusi valmennus on tuonut myös uusia harjoituksia erityisesti taitoharjoittelun puolelle, mikä on tuonut mukavan lisän perinteisen toistoharjoittelun rinnalle. Meillä on nuori joukkue, joten luonnollisesti laadukas fysiikkaharjoittelu on yksi painopisteistämme. Tällä saralla töitä vielä riittää, mutta onneksi sarjapeleihin on vielä aikaa. On myös hyvä muistaa, että projekti on vasta alussa, eikä tälläkään saralla ole haettavissa pikavoittoja. Odotan kuitenkin kovasti, että kesä jo tulisi ja pääsisimme pelaamaan. Tuntuu, että meillä on käsissämme yhtenäisin Lippo minun aikanani, kapteeniksi valittu Kemppainen toteaa.

Jaakko Kemppaisen viikset ovat valmiudessa tulevan kauden  kapteenin rooliin.

Kausikortit ovat myynnissä tulevalle kaudelle. Lunasta omasi osoitteessa https://oulunlippo.fi/kausikortit-kaudelle-2023-nyt-myynnissa/