Lipon miehillä superviikonloppu hallipelien merkeissä 25. – 26.3.

Nähdäänkö valtakunnan pesäpalloeliittiin kuuluva Tuomas Jussila lauantaina Ouluhallin nurmella?

Lipon miehet pääsevät tulevana viikonloppuna jälleen hallipelien makuun, kun joukkue kohtaa Kempeleen Kirin miesten Superpesisjoukkueen lauantaina klo 17 ja Kannuksen Uran Ykköspesisjoukkueen sunnuntaina klo 10. Viikonlopun vastustajat tarjoavat Lipon joukkueelle oivan tasonmittauksen tässä kohtaa harjoituskautta.

Kempeleen Kiri on tämän kauden Superpesiksessä monen papereissa vahvin haastaja viime vuosien totutulle kärkiviisikolle – Vimpelille, Sotkamolle, Kouvolalle, Joensuulle ja Tampereelle. Kempeleen Kiri taistelee vimmatusti paikastaan kärkiseurojen joukkoon, mikä näkyy satsauksina edustusjoukkueen pelaajistoon ja valmennukseen.

Pelaajiston nimekkäimmät vahvistukset tälle kaudelle ovat maan parhaana pesäpalloilijana vuosia pidetty Tuomas Jussila sekä Kempeleen oma kasvatti, kertaalleen lyöjäkuninkuuden Kouvolan riveissä kaudella 2015 voittanut Ossi Meriläinen. Joukkueen valmennus on muuttunut viime kaudesta kokonaan. KeKin viuhkamerkkejä näyttää tällä kaudella Petri Tuuva ja kakkospelinjohtajana mailaa pudottaa Pattijoella sekä Joensuussa Superin kärkipelaajien joukkoon kuulunut Timo Kallio. Lisäksi joukkueen lukkarivalmentajana tällä kaudella toimii kolminkertainen vuoden lukkari Janne Kivipelto.

Lauantain paikalliskamppailussa kohtaavat siten Superin kärkeen tähtäävä nimivahva Kempeleen Kiri sekä ykkösen kärkeen tähtäävä runsaasti uudistunut ja nuorekas Oulun Lippo. KeKi lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta Lipon miehet tuntevat kotihallinsa metkut, joten joukkue aikoo antaa kovan haasteen naapurikylän pojille.

Seuraa heitä Liposta: Topi Korhonen ja Teemu Lepistö

Topi on vähitellen saamassa itseään kuntoon ja puhkuu näytönhaluja kahden edelliskauden joukkuettaan vastaan. Topi näyttää omalla esimerkillään, että vaikka vastassa on kokenut joukkue, ei pelaamista kannata turhaan liikaa jännittää, vaan omat harjoitellut suoritukset riittävät usein heitäkin vastaan.

Teemu joukkueen vanhimpana pelaajana on harjoitellut pitkästä aikaa parhaimman harjoituskautensa. Tällä hetkellä kaveri säteilee itseluottamusta ja rauhallisuutta mailanvarressa, sillä lyönnit ovat hyvin mailassa ja mies tietää, mitä milloinkin tehdä. Lauantaina nähdään, kuinka hänen lyöntinsä sopivat Kempeleen kenttään.

Teemu Lepistö
Topi Korhonen

Seuraa heitä Kiristä: Jani Lassila ja Perttu Olli

Joukkueen kokenut lukkari Jani Lassila on paljon vartijana Kempeleen tavoitellessa kärkikahinoita. Potentiaalia huippulukkariksi löytyy valtavasti, mutta viime vuodet kehitys on polkenut hieman paikallaan. Siksi on mielenkiintoista seurata, löytääkö Lassila talvikaudella uusia lääkkeitä peliinsä lukkarivalmentaja Kivipellon johdolla ja saako hän sekoitettua Lipon sisäpeliä Superista kertyneellä rutiinillaan.

Takakenttä on muodostunut viime vuodet muuten nimivahvan kempeleläisnipun kompastuskiveksi. Tälle kaudelle yhdeksi ratkaisuksi ongelmiin haettiin nuori Vimpelin Vedon kasvatti Perttu Olli, joka myös painija Petra Ollin pikkuveljenä tunnetaan. Perttu on mielenkiintoinen lisä koppariksi. Vastuu osittain uudella pelipaikalla tulee olemaan suuri, joten yleisön kannattaa seurata, kuinka hyvin Olli vastaa kotijoukkue Lipon asettamaan kumurahaasteeseen.

Jani Lassila

 

Katsetta sunnuntaihin

Sunnuntaiaamun koitokseen Lippo saa vastaansa Kannuksen Uran. Kannus lähtee neljänteen peräkkäiseen kauteensa Ykköspesiksessä. Myös Kannuksen pesisylpeyden tavoitteet tähtäävät korkealle. Kaudella 2021 Lippo ja Ura kohtasivat pudotuspeleissä Lipon vietyä sarjan kaksi ottelua lukemin 2-0. Sarjassa neljänneksi sijoittumien oli kuitenkin seuralle upea osoitus seuran vahvasta juniorityöstä. Viime kauden runkosarjassa Kannus sijoittui yhdeksännelle sijalle, mikä oli seuralle varmasti pienimuotoinen pettymys.

Tälle kaudelle Ura on selkeästi vahvistunut ja pudotuspelipaikka pyörii jälleen haarukassa. Superpesiksen tavoittelukaan ei ole lähivuosina poissuljettua. Nimekkäimmät vahvistukset tämän kauden joukkueeseen ovat viime kauden päätteeksi Alajärven Ankkureiden lukkarina sarjanousua juhlinut Antti Toivola sekä välivuosia pitänyt myöskin Ankkureita edustanut Muhos-kasvatti Henri Heikkinen. Kannuksen valmennus vaihtui täksi kaudeksi, kun monta vuotta joukkuetta luotsannut Eetu Rekonen siirtyi Alajärvelle kakkospelinjohtajaksi ja kokenut Jarmo Kauppinen tarttui joukkueen viuhkan varteen.

Kannuksen riveissä pelaa monta muutakin mielenkiintoista pelaajaa, joista on hyvä laittaa merkille ainakin nimet Eliel Koskela ja Teemu Hollanti, joista Hollanti tulee pelaamaan kauden aikana myös lauantain vastustaja Kempeleen riveissä. Ottelussa nähdään mahdollisesti veljesten kohtaaminen, sillä kotijoukkueen riveissä nähdään veljeksistä nuorempi Rene Ruokojärvi, kun taas Kannuksen puolella pelaa isoveli Rami Ruokojärvi.

Seuraa heitä Liposta: Rene Ruokojärvi ja Jan Hankala

Rene Ruokojärvi on potentiaalinen nuori kotiuttaja, joka hakee kovasti läpimurtoa Ykköspesistasolle. Renen voimatasot riittävät kirkkaasti Ykköspesistasolle, mutta ulkopeliin tarvitaan vielä terävyyttä ja kokemusta. Rene lähtee otteluun kolmoskopparin roolissa ja on sieltä haastava velipoikaansa Ramia vapaista välilyönneistä polttoheittoja suorittaessaan.

Jan Hankalalle sunnuntain ottelu on mukava näytönpaikka viime kaudella edustamalleen Uralle. Hänen viime kautensa oli rikkonainen ja odotuksiin nähden pettymys, joten nyt on hienoa näyttää omaa osaamistaan ja kehitystään vastustajan lisäksi myös kotiyleisölle. Jan kuuluu sisäpelinsä puolesta sarjan vaarallisimpiin vaihtajiin, ja ulkopelissä häntä asetellaan uudelle pelipaikalle kakkoskopparin roolissa.

Rene Ruokojärvi
Jan Hankala

 

Seuraa heitä Urasta: Eliel Koskela ja Eetu Isohanni

Eliel Koskela on yksi koko lajin kovimmista tulevaisuuden nimistä. Hänestä olemuksestaan löytyy paljon yhteneväisyyksiä nykyisin Joensuun Mailassa pelaavan Elmeri Liedon kanssa. Erityisesti ulkopeliominaisuuksissa on paljon samaa, sillä Koskelan liikkuu sulavasti ja heitto lähtee terävästi vaikeastakin asennosta. Sisäpelissä Koskelasta odotetaan tulevaisuuden huippuvaihtajaa numerolle 2 tai 3.

Eetu Isohanni on hieman kokeneempi, mutta kuitenkin edelleen nuori pelaaja. Hänellä on alla jo reilusti ykköspesisotteluita. Viime kausina Isohanni on totuttu näkemään kolmoskopparin roolissa, mutta täksi kaudeksi tätä hyvällä heittokädellä varustettua kaveria asetellaan polttolinjaan. Sisäpelissä Isohanni on taitava ristiotteella palloa sivaltava vaihtaja, joka pystyy tarvittaessa myös kotiuttamaan.

Molemmissa peleissä Hallin suojaverkot nostetaan ylös ja tila on pesäpallotapahtuman yksityiskäytössä. Eli olosuhteet peleille ovat loistavat! Lipunmyynti peleihin sijaitsee 2.kerroksessa katsomotulon edessä. Myynnissä on lippujen lisäksi Lipon kausikortit ja fanituotteet.

Eetu Isohanni
Eliel Koskela