Lipon miehet kohtaavat talven viimeisessä hallipelissään Jymyn nuoret tähdet

Topi Korhonen ja Veeti Venäläinen pelasivat mallikasta ulkopeliä Superviikonloppuna.

Lipon miesten edustusjoukkue pelaa hallikauden viimeisen harjoitusottelunsa tulevana sunnuntaina 2.4. kello 14.30. Vastaan saapuu  Sotkamon Jymyn nuori haastajaryhmä, jossa on mukana useita Jymyn superpesisjoukkueen harjoitusringin pelaajia. Osa pelaajista edustaa ykkösjoukkueen mukana myös kesällä, mutta oletettavasti suurin osa Ouluhallin matolla esiintyvistä pelaajista pelaa kesällä suomensarjaa Jymy Jaguarsin riveissä. Sunnuntain Jymyn kokoonpano koostuu pääosin B-ikäisistä juniorilahjakkuuksista, jotka pelaavat kesällä Suomensarjan lisäksi myös B-poikien Superpesistä. Sotkamon Jymyn B-pojilla on takanaan neljän vuoden mestaruusputki ja joukkue tulee tiukasti taistelemaan kirkkaimmista mitaleista myös tämän vuoden sarjassa.

Pelinjohtaja Riku Tolonen ennakoi hallikauden päätöskamppailua seuraavasti:
– Saamme vastaamme todella laadukkaan joukkueen, vaikka suurin osa vastustajista pelaakin kesällä sarjatasoa alempana. Jymyn juniorit ovat tottuneet kovaan kilpailuun omassa juniorimyllyssään sekä Vuokatti-Ruka-urheiluakatemiassa, joten emme tule pääsemään ottelussa missään nimessä helpolla. Jymyn riveistä löytyy paljon nopeita ja taitavia poikia, joista monet tulevat pelaamaan Superin otteluita jo tällä kaudella. Joukkueessa on paljon samankaltaisuutta kuin meidän joukkueessa, joten luvassa on varmasti vaiherikas ja mielenkiintoinen pesäpallo-ottelu.

Vastustajajoukkueen riveissä on mukana ainakin kolme tämä talven halli-SM-lopputurnauksessa mukana ollutta pelaajaa. Joukkueesta on syytä nostaa esille ainakin kaksikko Samuel Huotari-Aatu Vuorinen. Molemmat esiintyivät Jymyn riveissä Joensuussa pelatussa lopputurnauksessa. Jymy voitti lopulta Halli SM-kullan Vimpelin nenän edestä. Samuel Huotari on entisen Jymy-legendan ja nykyisen Joensuun Mailan Mikko Huotarin pelinjohtajan poika. Hänen isoveljensä Aleksanteri pelasi viime kesänä 26 ottelua ykkösjoukkueen mukana. Tällä kaudella Aleksanteri pelaa vuokralla Koskenkorvan Urheilijoiden riveissä. Aatu Vuorisen isä taas on entinen Jymy- ja myöskin Lippo-legenda Janne Vuorinen. Molemmat sekä Samuel ja Aatu saivat Joensuun halliturnauksessa ensimmäiset aikuisten superin tason pelit vyölleen, ja oletettavaa on, että tulevaisuudessa noita pelejä tulee lisää. Erityisesti vasemmalta puolelta vaakamailaa sivaltavasta Samuelista odotetaan Jymyssä seuraavaa supertähteä.

Kaksikon lisäksi Jymyn alustavassa kokoonpanossa on mukana myös Jere Heikkinen, jota myös tutummin “Mese” -lempinimellä kutsutaan. Heikkisellä superin otteluita on takanaan jo useampi, sillä viime kaudella hän esiintyi lyöjäjokerin roolissa superpesiksen runkosarjassa yhteensä 11 ottelun verran lyöden noissa otteluissa 6 juoksua. Heikkinen pelaa alkavalla kaudella ykköspesistä vuokralla Haminan Palloilijoiden riveissä jossa hänelle haetaan roolia myös ulkopelistä. Lisäksi tietojen mukaan oranssipaidassa sunnuntain ottelussa pelaa myös Simon Kiriä ykköspesiksessä edustava Vertti Veittikoski. Veittikoski pelaa kesällä Simon miesten otteluiden lisäksi B-poikia Sotkamon Jymyssä. Ottelussa Jymyn pelinjohtajana toimii Pattijoen Urheilijoita pelaajana edustava Antti Kiiskinen, joka valmentaa siviilityönään Vuokatti-Ruka urheiluakatemian pesäpalloilijoita sekä Jymyn B-poikien harjoitusryhmää.

Ottelussa on monia mielenkiintoisia ja seurattavia piirteitä, joten kannattaa ehdottomasti saapua seuraamaan, kun nuoret tähdet ottavat toisistaan mittaa Ouluhallin nopealla alustalla. Lipunmyynti otteluun alkaa klo 14. Ottelu pelataan jälleen verkot ylhäällä.

Lipon lyöntipeli Superviikonloppuna antoi positiivisia signaaleja.