Kankaanpää etevämpi perjantai-illan juoksukarkeloissa

Kankaanpään Maila – Oulun Lippo 2–0 (8–3, 8–3)

Ottelun tilastot

Alkukauden vieraskiertueella avaava Lippo ei onnistunut vastaamaan kotijoukkue Mailan vahvaan sisäpeliin illan juoksuilottelussa. Molemmat joukkueet onnistuivat hyvin tilanteiden teossa, mutta kotijoukkue onnistui kotiutuksissaan vieraita laajemmin. Jaakko Kemppainen ilmoitti peruvansa torijuhlat, sillä ottelussa vääntynyt ranne ei kestä kaikkien muhoslaisten kättelemistä.

Lämpimän kesäsateen helliessä joukkueita, suuntasi kotijoukkue aloittavaan sisävuoroon kapteeni Sami Mikkolanahon voitettua hutunkeiton. Kaman avausvuoro antoi viitteitä illasta; kärjen rakenneltua palottoman ajon, onnistui Mikkolanaho lyömään ottelun avausjuoksun kumurallaan. Lippo onnistui tasoittavalla tilanteen rakentelussa, mutta juoksuja ei nähty.

Toisessa vuorossa kotijoukkue teki nopeasti ajolähdön ja Arttu Vilander lisäsi johdoksi 2–0, jälleen etumiehen ylittävällä kumuralla. 3-0 juoksu syntyi vapaataipaleella, jonka jälkeen Joona Anttila onnistui 1+2 juoksua tuoneessa takakentän puhkaisussaan. Lippo kavensi omalla vuorollaan pelin 6–2 harhaheitolla ja Niko Kjellmanin ykköspesisuran avausjuoksulla.

Kolmannessa vuorossa ei lisäjuoksuja nähty ja neljännessä Kama onnistui kahdesti. Lipon jäätyä tasoittavallaan yhteen juoksuun, siirryttiin jaksotauon viettoon kotijoukkueen 8–3 jaksovoiton jälkeen.

Joona Haapanen jatkoi hyviä sisäpeliotteita purkaen 0-tilanteen viisi kertaa.

Toisen jakson Lippo avasi sisältä, onnistumatta muuttamaan illan ottelun kuvaa. Nopeasti palot ykköselle, kakkoselle ja ykköselle, jonka jälkeen laavun kautta ulkopeliin. Kotijoukkue puolestaan jatkoi vahvaa lyöntipeliä, toisen kerran ottelussa läpilyöneen Anttilan johdolla. Kolmen välilyönnin ja yhden kakkosrajaleikkurin jälkeen lukemat 5–0 kotijoukkueelle.

Lippo kavensi toisessa vuorossa yhdellä ja Kama lisäsi johtoaan kolmannen tasoittavalla kolmella, jolloin neljännen aloittavalle edettiin lukemissa 8–1. Lippo onnistui juoksun teossa kahdesti, vahvaa sisäpelivirettä puhkuvien Jussi Partasen ja Sami-Jukka Korvolan toimesta. Päätuomari Kristian Hirsimäen viheltäessä pilliin kolmen pitkän verran, tilanne tulostaululla myös toisen jakson osalta kotijoukkueelle 8–3.

Ottelussa paluun kokoonpanoon tehnyt Topi Korhonen oli pelin jälkeen kokovartalo jumissa. – Pää tässä on eniten jumissa, mutta kroppa tulee mukavasti perässä. Onneksi edessä on hyvät yöunet ja huomenna uusi peli, josta lähteä parantamaan. Räpylävarmuutemme ei ollut tänään omalla tasollamme ja odotan, että parannamme sitä huomenna selvästi, kommentoi kolmosvahdin tontilla pelannut Korhonen.

Lipon ottelut jatkuvat heti huomenna, kun vierastuplan toisen ottelun kiilaan juostaan KSS Energia Areenalla Kouvolassa. Kello 14.00 alkavassa ottelussa Lippo saa vastaansa hyvää alkukautta pelaavan Kouvolan Pallonlyöjien ykköspesisjoukkueen.