Kahden ottelun viikko

Oulun Lippo lähtee kuluvaan viikkoon runkosarjan sijalta 5. Tiistaina Lippo matkaa Jyväskylän uudelle Hippoksen pesäpallostadionille haistelemaan tunnelmaa.

Samuli Pohjola tekee paluun kokoonpanoon lukkariksi ja hienosti Samulia paikannut Santtu Savusalo jää pois reissusta. Kasperi Salmelan poissa olon myötä juoksuvoimaa jää pois Jyväskylästä. Häntä paikkaa numerolla 1 Jan Hankala.

Pohjola tekee paluun kokoonpanoon.

Jussi Partanen on löytänyt kauden edetessä hyvän lyöntivireen. 13 pelatussa ottelussa Partanen on lyönyt miestä kotiin yhteensä 29 kertaa. Onnistumisprosentti on kelpo 50.

Kärkilyöntitilastossa Lipon paras pelaaja on Ari Lankinen sijalla 4. Lankinen on saatellut kärkietenijää eteenpäin yhteensä 77 kertaa 14 pelatussa pelissä. Arin onnistumis % on 63,64.

Sami-Jukka Korvola on päässyt jo loukkaantumisen jäljiltä pelin makuun. Ulkopelissä takalukijana vaihtotilanteissa Korvola on lukenut hyvin vastustajien lyöntejä ja tehnyt lukuisia paloja. Myös sisäpelissä Sami-Jukan nopeus on kehittynyt mukavasti.

Oulun Lippo on lyönyt juoksuja 14 pelissä yhteensä 111 eli keskimäärin 7,9 / ottelu.
Päästettyjä juoksuja on 99 eli keskimäärin 7 annettua juoksua / ottelu.

Jyväskylän Kiri on sijalla 7. runkosarjassa. Kirin paidassa pelaa tällä kaudella myös aiemmilta kausilta superpesiskentiltä tutut nimet Miikka Matikka ja Kimmo Carlson. Kiri on tehnyt juoksuja 15 pelaamassaan pelissä 97 ja päästänyt 110.

Lähtökohtaisesti Oulun Lippo lähtee peliin hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tasainen koitos on takuulla luvassa.

Torstaina pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun Kankaanpään Maila saapuu Raksilaan Sinivalkoisten vieraaksi. Kankaanpään Maila käy ensin pelaamassa keskiviikkona Simon Kirin vieraana.

Asetelmat ovat kutkuttavat, koska Kama on sarjataulukossa heti Lipon perässä kuudentena yhden pelin vähemmän pelanneena.

Ottelu alkaa Raksilan pesäpallostadionilla torstaina klo 18.