Harri Pöntisen muistolle

Pöntinen & Mettovaara oli tuttu parivaljakko Lipon ottelutapahtumassa kesällä 2022. He huolehtivat sähköllä kulkeneen Korsurekan esittelyn ottelun alussa.

Oulun Lipon taustahahmoihin useiden vuosien ajan kuulunut Harri Pöntinen on kuollut. Pöntinen menehtyi sairaskohtaukseen viikko sitten Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Oulun Lippo haluaa tällä muistokirjoituksella välittää surunvalittelut Harrin omaisille sekä kunnioittaa hienon persoonan muistoa.

Harri oli lähtöisin Pohjanmaalta, mistä ovat peräisin myös hänen ensimmäiset kokemuksensa pesäpallosta. Harri itse ei harrastanut pesäpalloa aktiivisesti kilpatasolla, vaan hänen oma lajinsa oli ralliautoilu. Rallin saralla hänestä tulikin suorastaan kulttihahmo. Ajamisen lisäksi Harri tunnettiin ennen kaikkea asiantuntevana ja viihdyttävänä rallitoimittajana ja selostajana. Harri oli taitavalla huumorilla varustettu supliikkimies, joka valloitti olemuksellaan ympärillään olevat ihmiset.

Harri toimi Oulun Lipon taustajoukoissa monen vuoden ajan. Viimeisimpänä Hän tuli tunnetuksi yleisölle itselleen omimmassa roolissa kenttähaastattelijana. Harri oli suuri persoona Lipon talkooyhteisössä. Hänet tunnetiin elämänsä aikana ympäri Suomea ja hänestä jää elämään monta ikämuistoista tarinaa. Asiantuntevien ralliselostuksien lisäksi hänet muistetaan myös taitavana laulajana, joka ei pelännyt tarttua mikrofonin varteen missään tilanteessa. Harri oli hieno ihminen, joka ehti toivottaa myös nykyiselle Lipon edustusjoukkueelle tsempit tulevaan kauteen omaan humoristiseen tyyliinsä.

Jäämme kaipaamaan Harrin ääntä ja hauskoja tarinoita. Onneksi muistot elävät.

Lepää rauhassa ystävämme Harri. 💙