ENNAKKO: ULVILAN PESÄ-VEIKOT 12.6. & LOIMAAN PALLOILIJAT 13.6.

Ulvilan Pesä-Veikot VS Oulun Lippo 12.6. ja Loimaan Palloilijat VS Oulun Lippo 13.6.

Oulun Lippo matkustaa tulevaksi viikonlopuksi kohti etelää vieraspelireissulle, jossa se lauantaina kohtaa ensin Ulvilan Pesä-Veikot ja sunnuntaina matkaa vielä Loimaan Palloilijoitten vieraaksi. Oululaisilla ei kauden kahdesta ottelusta ole vielä suoraa kolmen pisteen voittoa, eli vieraspeleihin joukkueella on selvät sävelet.

Lauantaina vastaan asettuvalla Ulvilalla on takanaan kaksi hävittyä ottelua, joista se on onnistunut saamaan vain yhden pisteen, Pesä-Veikkojen odotetusti tavoitellessa ensimmäistä voittoaan. Ottelu on lisäksi Ulvilalle kauden kotiavaus, joten viihdyttävät pesäpallopuitteet Automaatio Areenalla ovat taattu!

Ulvilan Pesä-Veikoilta löytyy joukkueesta sekä nuoria junioreita että kokeneempia pelimiehiä omasta takaa, mutta myös yhteistyösopimus Hyvinkään Tahkon kanssa, jonka kautta joukkueeseen on kiinnitetty Matias Kauppinen, Jere Harjuvaara sekä Luukas Levänen. Välivuoden jälkeen Ykköspesikseen palannut joukkue lähteekin sanojensa mukaan taistelemaan paikasta neljän parhaan joukossa, joten oululaisille ei varmasti ole jaossa ilmaisia pisteitä.

Sunnuntaina Loimaan vieraaksi Varsinais-Suomeen!

Loimaalaiset päättivät edelliskauden kahdeksannelle sijalle nousijajoukkueena, mutta joukkuetta on ennakoitu kauden yllättäjäksi ja mahdolliseksi haastajaksi Ykköspesiksen kärkijoukkueille. Sunnuntaina vastaan asettuva Loimaan Palloilijat majaileekin tällä hetkellä sarjataulukon toisella sijalla Oulun Lipon yläpuolella, heillä ollessa kahdesta pelatusta ottelusta yksi kolmen pisteen sekä yksi kahden pisteen voitto.

Vaikka joukkueiden väliset kohtaamiset kaudella 2020 päättyivät Lipolle 2–0 (2–1, 2–0), voidaan Loimaan Palloilijoita siltikin oululaisten leirissä pitää vaarallisena vastustajana, erityisesti viime kaudesta tutun tiiviin ulkokentän puolesta, mutta unohtamatta laskuista myöskään sisäpelin kovaa jokerikaksikkoa Tommi Angervistoa ja Tommi Malista.

Oulun Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä näkee tähän mennessä haalitut kaksi voittoa hyväksi aloitukselle kaudelle ja kokee, että ulkopelin osalta ollaankin tällä hetkellä hyvässä tilanteessa ja kyse on enemmän viilauksista. Pelinjohtaja kertoilee kehitystarpeiden painottuvan edelleen vahvasti sisäpeliin, mutta sitä myös ollaan joukkueen kanssa päästy treeneissä jälleen kehittämään pelien jälkeen ja sen voidaankin toivoa näkyvän viikonloppuna.

Pelinjohtaja Hylkilän mukaan perinteikkäitä pesisseuroja vastaan lähdetään Lipon puolelta pelaamaan pistenälkäisinä ja selkeä tavoite onkin, että kotiin tullaan kahden voiton kanssa. ”Kahden voiton ohella on samalla tärkeää, että peli menee kokoajan eteenpäin ja ennen kaikkea se meidän sisäpeli”, tuumaa Hylkilä tulevasta viikonlopusta. Lisäksi sairastuvalta ollaan saatu viimein hyviä kuulumisia, kun Ville-Pekka Jokinen pääsee avaamaan Ykköspesiskautensa ja liittyy jälleen joukkueen vahvuuteen!

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon riveistä seurantaan kannattaa ottaa Aapo Hiltunen ja Oskari Salmela. Lupaava lahjakkuus Hiltunen on todistanut tasonsa miesten peleissä pelaamiseen ja nuoren miehen peliä on kokonaisuudessaan ollut ilo alkukaudella seurata. Kahteen otteluun mieheltä löytyykin taskustaan kaksi lyötyä juoksua, joista on hyvä jatkaa!

Lippo-kapteeni Oskari Salmela on onnistunut kauden alkuun kiitettävästi erityisesti kärkilyönneissään, melkein 94 prosentin todennäköisyyden puhuessa sen puolesta. Myös viime kaudella miehen lukemat kärkilyöntiprosenteissa olivat vakuuttavat 69 prosenttia. Lyötyjä juoksuja ei tälle kaudelle vielä vaihtajalta löydy, mutta kolme juoksua jo ehditty tuomaan.

Ulvilan Pesä-Veikkojen kokoonpanosta huomio kannattaa kiinnittää Jesse Jokelaan. 34-vuotiaalla Jokelalla on allaan useamman kauden verran kokomusta Superpesiksestä ja lukeutuukin Ulvilan tärkeimpiin runkopelaajiin. Kahden ottelun jälkeen Jokelalla on kasassa neljä lyötyä sekä yksi tuotu juoksu.

Loimaan Palloilijoiden pelaajista kiinnostavana esiin nousee Tommi Angervisto. Loimaalle Kannuksen riveistä paluumuuttanut Angervisto on nuoresta iästään huolimatta vaarallinen mailan varressa, kaudella 2020 lyötyjen juoksujen ollessa 16 otteluun 1+25. Sama meno näyttääkin Angerviston lyöntivuoroilla jatkuvan, kahden ottelun saldona ollessa kuusi lyötyä juoksua.

 

Ulvilan Pesä-Veikot – Oulun Lippo -ottelu alkaa lauantaina 12.6. kello 15:00 ja voit seurata ottelua Satakunnan Kansan kautta. Voit katsoa Satakunnan Kansan sivuille tulevaa lähetystä, jos olet lehden tilaaja. Sinun on mahdollista lunastaa tilaus kuukaudeksi käyttöön yhden euron tutustumistilauksella.

Loimaan Palloilijoiden ja Oulun Lipon välinen ottelu alkaa sunnuntaina 13.6. kello 15:00 ja ottelusta ei valitettavasti tule livelähetystä.

 

Linkit pesistuloksiin:

Ulvilan Pesä-Veikot VS Oulun Lippo: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40062

Loimaan Palloilijat VS Oulun Lippo: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40067