ENNAKKO: SIMON KIRI – OULUN LIPPO 4.8

Tulevana keskiviikkona Oulun Lippo kohtaa rakkaan paikallisvastuksensa Simon Kirin, tällä kertaa lappilaisten vieraana Tuulivoima-areenalla! Simon juhlaottelusta lähdetäänkin hakemaan Oulun toimesta täyttä pistepottia lappilaisten kunnioitettavista syntymäpäivistä huolimatta, jotta omaa voittoputkea saadaan jatkettua voitokkaan viikonloppureissailun jälkeenkin.

Simon Kiri on kavunnut tasan jakautuneilla kahdeksalla voitolla ja häviöllään jo sarjan puolen välin ylitse, tarkemmin katsottuna kuudenneksi. Oulu taas jatkaa pelejään sarjan kärkipaikalta, jossa kuitenkin huomionarvoista on, että sarjan ykkössijasta kiinni pitänyt Puijon Pesis lähtee myös keskiviikkona pelaamaan, mutta Oulusta poiketen kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä Oulun DataCenter Stadionilla kuitenkin päättyi oululaisten tiukkaan 1–0 voittoon, joten viihdyttävää pesäpalloa on taatusti jälleen tarjolla katsojille!

Joukkuetilastoja katsottaessa Oulun Lippo johtaa edelleen sekä juoksuja, kolmostilanteita sekä kärkilyöntejä per ottelu, mutta löytyypä samaisesta viisikosta myös Simon Kirikin viidenneltä sijalta. Lyödyissä juoksuissa Lippo on kuitenkin ottanut yksilötasolla etumatkaa, kun kuukauden pelaajaksikin valittu Markus Hallasuo on lyönyt 16 otteluun komeat 1+50 juoksua, Simon lyödyistä eniten vastanneiden Jussi Partasen lukemien ollessa tilastoissa 2+32 ja Joona Nousiaisen 2+23.

”Hyvän latautumisen kautta, laadukkaasti pelaamalla ja ennen kaikkia nauttimalla” vastaa Oulun pelinjohtaja Markku Hylkilä, kun kysytään keinoja paikallisvastustaja Simon kaatamiseen vieraskentällä. Pelinjohtaja ennakoi tunnelmallista ottelua, jossa on takuulla reippaasti yleisöä paikalla. Kyseessähän nimittäin on kuuman paikalliskamppailun lisäksi Simon Kirin 95-vuotisjuhlaottelu!

Hylkilän mukaan pelillisestä näkökulmasta tärkeää on, että viikonlopun vieraspelirupeamasta ollaan palauduttu ja saatu kahden välipäivän myötä energiavarastot takaisin täyteen, että ollaan kaikin puolin valmiita myös pelaamaan hyvin. Kevyitä päiviä ollaankin pelinjohtajan mukaan vietelty joukkueen harjoitusten puolesta ja keskiviikkoillan peliin valmistaudutaankin terävämmin lajiharjoitusten merkeissä vasta pelipäivän aamuna – matka Simoon kun ei joukkueen onneksi ole kummoinen!

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon ykköskärjen etenijä Oskari Salmela on viiden lyödyn juoksun lisäksi vastannut 24 juoksun tuomisesta, kunnioitettavan 71 kärkilyöntiprosentin edesauttaessa asiaa. Joukkueen kapteenin kärkkäriprosentti onkin itseasiassa on joukkueen toisiksi paras lukema ja koko Ykköspesiksen tilastojen yhdestoista!

Simon Kirissä pelaava, viime vuonna Oulun sinivalkoisissa nähty, Sami Ojala on nostanut nimensä useamman pelaajatilaston kärkiviisikkoon, Ojalan vastatessa muun muassa kärkietenemisten kakkossijasta. Kärkilyöntionnistuminenkin on melkein 62 prosentin todennäköisyydellä taattu ja nimistä löytyy lisäksi neljä kunnaria ja 23 tuotua juoksua!

 

Ottelu alkaa Simossa keskiviikkona 4. elokuuta kello 18.00 ja paikan päälle on vain reilun tunnin ajomatka Oulusta eli tervetuloa kannustamaan Oulu voittoon lappilaisten maille! Mikäli reissu Simoon ei onnistu, voit seurata peliä Lapin Kansan livelähetyksen kautta. Mikäli et ole vielä Lapin Kansan tilaaja, voit hankkia euron hintaisen, kuukauden mittaisen tutustumistilauksen.

Ottelulähetys: https://www.lapinkansa.fi/live

Ottelutilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40140