ENNAKKO: PUIJON PESIS – OULUN LIPPO 7.7

Keskiviikkona on luvassa puolin ja toisin odotettu ottelu sekä takuulla yksi kauden kiinnostavimmista Ykköspesis-matseista, kun Puijon pesäpallostadionilla päästään nauttimaan sarjan kahden ennakkosuosikin välisestä kärkikamppailusta, Oulun Lipon ja Puijon Pesiksen kohdatessa Kuopiossa!

Kaudella 2020 joukkueiden väliset kohtaamiset ovat päättyivät tasan 1–1 (2–1, 0–1) ja pudotuspeleissäkin päästiin aina ratkaisevaan viidenteen otteluun saakka. Tälle kautta Puijon Pesis ei ole hävinnyt ainuttakaan ottelua ja onkin pitänyt sarjataulukon piikkipaikkaa tiukasti hallussaan. Kakkospaikasta vastaavalla Lipolla on vain yksi pitkän kaavan kautta hävitty ottelu (2–1) Vähääkyröä vastaan ja muutama jaksohäviö, joiden myötä ollaan muutaman pisteen takaa-ajomatkalla savolaisiin nähden.

Tilastollisia faktoja tarkastellessa nostettakoon esille molempien joukkueiden löytyminen tuotujen juoksujen, kärkilyöntien sekä kolmostilanteiden kärkinelikosta, joissa Puijo on kuitenkin tähän asti ollut piirun verran Oulua parempi. Yhden ottelun Oulua vähemmän pelannut Puijo on myös onnistunut keräämään viisi täyttä kolmen pisteen voittoa, kun oululaisten kompastuskivenä on selkeästi ollut supervuoroon tai kotiutuslyöntikilpailuihin asti venyneet ottelut, joiden myötä kahden pisteen voittoja on kertynyt samaiset viisi kappaletta.

Kärkikamppailu onkin todellinen näytön paikka Oulun Lipolle ja peliin kaivataankin onnistumisia sekä sisällä että ulkona, mutta myös tasaista suorittamisvarmuutta, sillä osaamisen puutteesta ei ole kyse! Alkukauden pakkaa on päässyt sekoittamaan loukkaantumissumat sekä alavireinen sisäpeli, joiden ehdoilla oululaisjoukkueessa on pitkälti menty, mutta iloksi sairastuvalta ollaan kuitenkin saatu myös palaajia.

Oulun pelinjohtaja Markku Hylkilä näkee, että tulossa on hieno ottelu, kun sarjan kaksi parasta saadaan vastakkain. ”Me ei olla alkukaudesta kokonaisuutena pelattu niin hyvin kuin Puijo ja Puijolla varmasti se kokonaisuus ollut vahvempaa kuin meillä. Toki vaikka meillä on viime kierroksilla harmittavia pistemenetyksiä tullut, niin näen, että me on pystytty kokoajan peliämme parantamaan”, Hylkilä tuumaa alkukaudesta.

Kuopiolaisten joukkuetta Oulun pelinjohtaja pitää laadukkaana vastustajana ja nostaakin esille nopeajalkaiset etenijät, vahvat vaihtajat ja kotiuttajat sekä tasapainoisen ulkopelin. ”Varmasti ihan oikeutetusti Pupe lähtee huomiseen peliin ennakkosuosikkina ja meidän pitää löytää lisävaihde tekemiseen, että me pystytään voitto Kuopiosta hakemaan. En epäile yhtään, etteikö se pystyttäisi tekemään”, ennakoi pelinjohtaja. Hylkilä pitää joukkueen tekemisen käyrää oikeanlaisena ja napsu siihen lisää niin, ollaan mukana voittotaistelussa ja saadaan hyvä pesispeli aikaiseksi.

Pelinjohtaja ei kuitenkaan unohda, että pelillä on myös pisteiden valossa iso merkitys ja Puijolla voiton avulla mahdollisuus venyttää piste-eroa runkosarjan voittoa ajatellen. Sama toimii kuitenkin myös toisinpäin, Oulun voitolla saadessa herkullinen taistelu loppukauden ajaksi runkosarjan voitosta. Oululaisten leirissä lähdetään kuitenkin tilanteiden voittamisen kautta hakemaan koko ottelun voittoa. ”Peli tuo ne pisteet mitä se tuo ja varmasti huomenna saadaan sen mukaan, miten me pystytään omaa peliämme pelaamaan. Kaikista tärkeintä tässä on, että meidän tekeminen on tapissa ja saadaan miehistä raavittua osaaminen ulos sekä pelattua yhdessä hyvin”, kiteyttää Hylkilä.

Seuraa näitä pelaajia!

Oululaisten nuoriso-osasto on totisesti näyttänyt ansaitsevansa vastuuta otteluissa ja yksi heistä on 17-vuotias Aapo Hiltunen. Vain viidessä ottelussa mies on ennättänyt onnistumaan mailassa kahden kunnarin sekä kahdeksan juoksun verran ja pelimiehen veri lyöjäjokerin suonissa selkeästi virtaakin!

Sarjakärki Puijolle juoksuja on urakalla tahkonnut lyöjäjokeri Kasperi Laasonen, keneltä löytyy viiteen pelattuun otteluun jo 20 lyötyä juoksua ja vastaa täten myös lyöjätilaston ykköspaikasta. Laasonen on oululaisjoukkueelle tuttu tekijä viime kaudelta ja mies lähtee varmasti testaamaan, mistä Oulun ulkokenttä on tehty.

 

Kärkikamppailu käynnistyy keskiviikkona 9.7. Puijon pesäpallostadionilla kello 18.00 ja Puijon Pesis suoratoistaa ottelun 8 euron kertahintaan. Linkin striimilipun ostamiseen löydät alapuolelta. Kannustetaan Lippo tärkeään voittoon!

Puijon Pesiksen striimilippu: https://store.pupe.fi/tuote/striimilippu-puijon-pesis/

Pesistulokset: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40096