ENNAKKO: PUIJON PESIS 21.8. & ALAVUDEN PELI-VEIKOT 22.8.

Runkosarjan loppu alkaa hiljalleen häämöttää ja tulevana viikonloppuna pelataankin kotona kaksi kertaa. Lauantaina on luvassa herkullinen kärkikamppailu, kun sarjan kärkijoukkueena majailevaa Oulun Lippoa vastaan asettuu pisteen perässä oleva Puijon Pesis ja sunnuntaina taas vieraaksi saapuvat Alavuden Peli-Veikot.

Edellinen Puijon Pesiksen ja Oulun Lipon välinen ottelu päättyi kuopiolaisten harmittavaan 2–1 voittoon kotiutuslyöntikilpailuissa. Puijo kuitenkin saapuu Raksilaan häviö allaan, joten vieraiden halu palata voittokantaan ja samalla sarjakärkeen Oulun kustannuksella on takuulla kova. Molempien joukkueiden logot ovatkin tuttu näky sekä joukkue- että pelaajatilastoissa eli tasaista, mutta kovaa vääntöä on lauantaina odotettavissa.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä pitää lauantain pelin asetelmaa kutkuttavana, josta päällimmäisenä mielessä on tietenkin ottelun voittaminen, jolla runkosarjan voittaminen olisi entistä lähempänä, kun neljä ottelua on enää pelaamatta. Hylkilä onkin innoissaan, että päästään pelaamaan peli, jossa on kova panos sekä myös kova vastus. Pelinjohtaja on noteerannut Puijon läpi kauden kestäneet hyvät pelilliset otteet ja huomauttaakin, että kuopiolaisten suoritusvarmuuden takia sinnepäin-pelatut tilanteet ja suoritukset eivät voiton saamiseksi riitä.

”Meillä resepti voittoon on selkeästi se, että löydetään pelissä se meidän oma hyvä peli ja taso. Yhtä tilannetta ja vuoroparia kerrallaan lähdetään pelaamaan, sitä kautta sitten jaksoa ja koko ottelua” Hylkilä summailee ja sanookin, että peli toimii myös hyvänä sparrauksena syksyn karsintapelejä ajatellen. Kova panos ja vastus eivät liiemmin pelotakaan, vaan ottelusta lähdetään lauantaina nauttimaan!

Pitkään ei kuitenkaan päästä lauantain pelin jälkeen huilaamaan, kun jo sunnuntaina Raksilaan saapuvat Alavuden Peli-Veikot. Aikaisemmin tällä kaudella Alavudella pelattu Peli-Veikkojen ja Lipon välinen ottelu ei myöskään tarjonnut oululaisille täyttä pistepottia, ottelun päättyessä Oulun 1–0 voittoon tasan pelatun jakson myötä. Sarjan yhdeksäntenä oleva joukkue olisi tällä sijoituksellaan matkalla keskinäiseen pudotuskarsintaan sarjapaikasta, joten pisteille olisi kova tarve myös Alavudella Ykköspesis-paikkaa ajatellen.

Pelinjohtaja Hylkilä painottaa, että jäljellä olevia kahta kotipeliä ja seuraavan viikon vieraspelituplaa ajatellen jokainen jaksopiste on äärimmäisen tärkeä. Sunnuntain Alavus-pelin ohjenuorana toimiikin pelinjohtajan mukaan pitkälti lauantain lopputulos, mutta tavoitteena on pelata viikonlopun aikana kaksi erinomaista kotipeliä, jota kautta hankitaan myös erinomaiset tulokset!

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon Tapani Piri on pelannut lyöntitilastoja tarkastellessa erittäin nousujohteisesti, Pirin ollessa tällä hetkellä jo joukkueen toiseksi kovin lyöjä tilastoja tarkastellessa. Pirin nimissä on 12 ottelusta 4 kunnaria sekä 18 lyötyä juoksua, joiden myötä miehen kotiutusprosenttikin on huimat 71 prosenttia!

Puijon Pesiksessä pelaava Antti-Jussi Toropainen on yhdessä Kasperi Laasosen kanssa vastannut pitkälti kuopiolaisten kotiuttamisesta, molempien mahtuessa lyöjätilaston kärkikuusikkoon. 16 pelattuun otteluun Toropaiselta löytyykin mailan varressa onnistumisesta todisteena numerot 3+40 sekä 60 prosentin todennäköisyys kärkilyönneissä!

Alavuden Peli-Veikkojen kokoonpanosta tarkkailtavaksi kannattaa ottaa kärkietenijä Elmeri AntilaAntilalta löytyy nimistään 18 tuotua juoksua sekä melkein 56 prosentin onnistuminen kärkilyönneissä, joista molemmat lukemat ovat joukkueen sisäisen taulukon toisiksi parhaita lukemia!

Lauantain 21. elokuuta kärkikamppailu Puijon Pesistä vastaan sekä sunnuntain 22. elokuuta ottelu Alavuden Peli-Veikkoja vastaan alkavat molemmat kello 16.00. Ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupasta!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Linkit ottelutilastoihin:

Puijon Pesis: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40161

Alavuden Peli-Veikot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40165