ENNAKKO: OULUN LIPPO – ULVILAN PESÄ-VEIKOT 4.7

Kuuma sää, kylmät juomat ja Oulun Lipon kotiottelu perinteikästä Ulvilan pesäpallojoukkuetta vastaan – siitä on tuleva sunnuntai Raksilassa tehty, kun Ulvilan Pesä-Veikot ja Oulun Lippo kohtaavat toistamiseen tälle kesää!

Oulun DataCenter Stadionille vieraaksi saapuvalla Ulvilalla on alkukauden kuudesta ottelusta kasassa kuusi häviötä ja vain 3 sarjapistettä, joka on jaetun tarjonnut sarjajumbon sijan Laukaan kanssa. Pesä-Veikot lähtevätkin omien sanojensa mukaisesti pisteidenhaku-reissulle, kun Ulvilan joukkue matkaa pohjoiseen tuplareissulle ja saapuu sunnuntaina oululaisten vieraaksi pelattuaan ensin lauantaina Simon Kiriä vastaan. Vuoden tauon Ykköspesiksestä pitäneen Ulvilan nimiin ei ole vielä tällä kaudella otteluvoittoa ole saatu, eli vierasjoukkue saapuu varmasti taistelemaan voittoa tuovista pisteistä kynsin ja hampain!

Oululaisten puolesta voidaan nostaa esiin kauden alusta alkaen jatkunut rautainen ulkopeli, jonka puolesta statistiikkakin puhuu. Oulu onkin pitänyt päästetyt juoksut 24 kappaleessa, joka on tällä hetkellä pienin lukumäärä sarjassa. Siipirikkoisenakin joukkue on näyttänyt, että otteluvoitoista pystytään taistelemaan ja vähästä ei olla hätkähdetty! Oululaisten puolesta tavoitteena voidaankin pitää samaa lopputulosta kuin viimeksi Ulvilan Automaatio-areenalla vieraillessa, joka tarkoittaa täyttä kolmea sarjapistettä.

Lipon kokoonpanon vakiokasvo Ari Lankinen nimeää tavoitteeksi ottaa Ulvilasta jälleen kolmen pisteen voitto. ”Ulvilassa olimme selkeästi parempia, mutta se täytyy unohtaa kokonaan. Vastustaja on varmasti nälkäinen tänne asti tultuaan. Meidän tavoite on kehittää sisäpeliä jatkuvasti syksyä varten ja siksi tavoittelemme huomenna tasapainoista ja varmaa sisäpeliä. Aivan mahtava päästä pelaamaan hyvällä lyöntikelillä kotiyleisön edessä!”, kommentoi Lankinen.

Markku Hylkilä näkee pelinjohtajana reseptin kolmen pisteen voitolle hyvin selvänä; jatketaan hienoa ulkopelin pelaamista ja sisällä karsitaan omat turhat sössimiset pois. Hylkilä huomauttaa edellisen pelin kopinnostopaloista sekä merkkivirheistä ja nimeääkin nämä kymmenkunta paloa itseaiheutetuiksi. Pelinjohtajan mukaan turhien virheiden karsimisen kautta sisällä pelaamista lähdetään jälleen viemään eteenpäin ja huomauttaa vielä, että edellisen Simoa vastaan pelatun ottelun alkupuolen vaikeuksia lukuun ottamatta pystyttiin pelaamaan monipuolisesti ja sisäpeli oli oikein hyvänoloista muutamissa vuoropareissa.

Seuraa näitä pelaajia!

Kotijoukkue Oululta tarkkaavaisuus kannattaa kohdistaa Ville-Pekka Jokiseen. Muutaman ottelun jokeripaidassa ja viimeisemmäksi numerolla pelannut ”V-P” väläytteli torstaina taitojen olevan edelleen tallella lyhyestä alkukauden sairaslomasta huolimatta ja mies onkin kerryttänyt viiteen pelaamaansa otteluun viisi lyötyä juoksua!

Ulvilan Pesä-Veikkojen kokoonpanosta seurantaan kannattaa laittaa kotiuttajajokeri Petri Kulmala, joka on ehtinyt ahkeroimaan punapaidoissa 11 lyötyä juoksua kuuteen otteluun. Miehellä onkin Ville-Pekka Jokisen kanssa myös useampi yhtäläisyys: Superpesis-kokemusta löytyy vyöltä jo useammalta kaudelta sekä paluu kasvattajaseuraan!

Sunnuntaina 4. heinäkuuta pelattava Ykköspesis-kamppailu Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan alkaa  kello 16.00 ja ennakkoliput on jälleen mahdollista hankkia verkkokaupasta. Oulun Lipolla on jokaisesta kolmesta kotiottelustaan voitto taskussaan ja pesäpallon ystävät toivotetaankin jälleen sankoin joukoin tervetulleeksi kannustamaan Lippo neljänteen kotivoittoon!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Pesistulokset: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40092