ENNAKKO: OULUN LIPPO – SIMON KIRI 1.7

Torstaina päästään kääntämään kalenteri heinäkuun otteluiden pariin, kun Lapin johtava pesäpalloseura Simon Kiri saapuu vieraaksi Oulun Lipon vieraaksi. Sää lupaa paria kymmentä astetta lämpöä sekä aurinkoa ja Lipon puolesta kuumaan paikalliskamppailuun lähdetään juhannustauon jälkeen odottavaisin mielin tarkastelemaan tehdyn työn tuloksia!

Kaudella 2020 Simon ja Oulun väliset väännöt ovat molemmat päättyneet Lipon nimiin (2–0, 1–0), on kuitenkin Simon pelinjohtajan Janne Anttilan suunnalta asetettu tämän kauden tavoitteeksi neljän parhaan joukkoon pääseminen ja Kirin kokoonpanosta löytyykin useita kovemman luokan pelimiehiä tätä mahdollistamaan. Lappilaisten viimeisimmästä ottelukunnosta onkin hyvä noteerata 1–0 voitto Jyväskylän Lohesta sekä niukasti muutaman juoksun vajaa, mutta kolmen pisteen häviö Alajärven Ankkureita vastaan (3–4, 6–8). Simon Kiri majaileekin tällä hetkellä sarjataulukon kuudennella sijalla kuudella pisteellään, oululaisten taas jatkaessa sarjaansa kakkossijalta 13 pisteen kera ja tavoitteenahan on tunnetusti kasvattaa pistepottia!

Oulun leirissä ollaan juhannustauon aikana treenattu sekä levätty sopivassa suhteessa ja pelinjohtaja Markku Hylkilä näkikin tauon tulleen hyvään saumaan, sen antaessa joukkueelle mahdollisuuden palautella sekä henkisesti hengähtää tiukahkon alkukauden jälkeen. Heinäkuulle on Hylkilän mukaan selvät sävelet ja pelinjohtajaa lainaten helteisessä heinäkuussa ”erotellaan jyvät akanoista ja nähdään ketkä ovat treenisaleilla viihtyneet”. Heinäkuun odotetaan näyttävän suuntaviivoja runkosarjan kärkikastin suhteen ja kuukausi pitääkin sisällään useita tärkeitä pelejä, jotka toimivat myös mittareina oman tekemisen tasolle.

Kuten aina, myös Simolaisia vastaan lähdetään odottavaisin mielin ja Markku Hylkilä toivoo, että kova työ ja suoritusvarmuuden lisääminen sisäpelissä näyttäytyisi torstaina kauden parhaana sisäpelaamisena. Ulkopeliin pelinjohtaja on edelleen tyytyväinen ja sen turvin ollaankin alkukaudesta voitoista pystytty taistelemaan. Pelinjohtaja povaa ottelusta mielenkiintoista paikalliskamppailua, jossa tietenkin tahdotaan olla isännän paikalla myös pelillisesti. ”Simosta toivottavasti tulee porukkaa katsomaan tätä pohjoisen paikallistaistelua ja kelikin näyttää hellivän niin toivottavasti sellainen kuumahko ilta saadaan aikaiseksi!”, Hylkilä toivoo.

Lipon suuri persoona Jimi Heikkinen muistelee viimevuotista ottelua vuoden tunnelmallisimpana kotiotteluna ja miehen sanojen mukaan ”oli tuomarikärhämiä, pelaajat elivät tunteella pelissä ja yleisö oli hienosti mukana ” eli viihdyttävän pesäpallo-ottelun merkit ovat myös viime kohtaamisessa täyttyneet. Lappilaisia rakkaaksi paikallisvastukseksi kutsuva Heikkinen lupaileekin jälleen erittäin viihdyttävää pesäpallopeliä. ”Meidän Lipon tärkein juttu huomenna on nautitaan pesäpallon pelaamisesta, otetaan yleisö mukaan, keskitytään omaan tekemiseen, hyvä vireystaso päällä ja mukava myös, että vanha Superpesis-konkari Ville-Pekka Jokinen tekee paluun rosterin avauskokoonpanoon!” Heikkineniloitsee. Mies ei olekaan lainkaan väärässä, vaan ”V-P” Jokinen nähdäänkin torstaina numerolla sekä sisällä että ulkona!

Seuraa näitä pelaajia!

Oululaisten leiristä huomio kannattaa torstaina kiinnittää kokoonpanoon palaavaan Niko J. Korhoseen! Kankaanpään Mailasta Oulun Lippoon siirtyneellä miehellä ei vielä statistiikkaa ole nimissään tälle kaudelle, mutta takaisin pelikuntoon sekä pelin makuun päästetään ovat odotukset korkealla. Otettakoon vertailuksi viime vuoden tilastot, Korhosen 17 ottelun saldona ollessa kaksi lyötyä ja 13 tuotua juoksua.

Vierasjoukkue Simon Kirin Pekka Hepokangas onkin tuttu kasvo oululaisille Lipon Superpesis-kausilta! Yli sadan Superpesis-ottelun mies on alkukauden aikana häärinyt mailan varressa kolme lyötyä juoksua sekä ennättänyt myös tuomaan neljän verran. Tutuista kasvoista puhuttaessa mainittakoon myös toinen vanha Lippolainen, Jussi Partanen, kuka nähdään Hepokankaan tavoin sinikeltaisissa väreissä tulevana torstaina!

 

Torstai-illan paikallisottelu Simon Kiriä vastaan alkaa Raksilassa 01.07. kello 18.00 ja ennakkoliput ovat ostettavissa verkkokaupasta. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan säästä ja pesäpallosta sekä tietenkin kannustamaan Oulun Lippo kolmanteen perättäiseen kotivoittoonsa rakkaan paikallisvastuksen kustannuksella!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Pesistulokset: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40084