ENNAKKO: OULUN LIPPO – LOIMAAN PALLOILIJAT 18.7

Oulun Lippo ja Loimaan Palloilijat kohtaavat toistamiseen, tällä kertaa oululaisten isännöidessä ottelua Oulun DataCenter Stadionilla. Asetelma onkin oikein herkullinen, kun kotijoukkue lähtee tavoittelemaan kuudennetta perättäistä kotivoittoaan sarjan positiivista yllättäjää vastaan, näillä näkymin luvatun puolipilvisen sään myötäillessä myös lehtereillä istuvia!
Raksilaan tulevana sunnuntaina saapuva Loimaan Palloilijat pitää tällä hetkellä sarjataulukon viidettä sijaa seitsemällä voitolla ja kolmella häviöllä. Loimaa kuitenkin käy ennen sunnuntain ottelua kääntymässä Simon Kirin vieraana, joka mahdollisesti vielä muuttaa sijoituksia sarjataulukossa ennen Oulun kohtaamista. Loimaalaiset ovatkin esittäneet ennakoitua parempia otteita kauden alkupuoliskolla ja vaikka joukkueet kohtasivat aikaisemmin Palloilijoiden kotikentällä, tällöin vieraana olleen Lipon viedessä ottelu nimiinsä suoralla voitolla, voidaan Loimaata pitää vaarallisena vastustajana.
Oulu puolestaan pitää tiukasti kiinni sarjan kakkospaikastaan, jossa se on kaksi pistettä Puijon Pesistä takana. Kolmen kärjen taktiikalla jo tovin pelannut Lippo onkin osoittanut sisäpelissään, että palloon ollaan alettu tosissaan osua, sillä oululaiset ovat mättäneet viimeisimpään kolmeen otteluun hurjat 59 juoksua! Oulun tutut kotiuttajat MarkusHallasuo (1) ja Aapo Hiltunen (10) majailevatkin molemmat top-kymmenikössä, mutta väliin mahtuu kuitenkin Loimaan TommiAngervisto (6), joka on pitkälti vastannut yksin Palloilijoiden lyödyistä juoksuista eli tarkkana saadaan myös kotijoukkueen puolesta olla ulkovuoroissa.
Myös Markku Hylkilä on noteerannut Loimaan mallikkaan alkukauden, mutta sanoo, että kaikki fokus on omassa tekemisessä. Monessa ottelussa alkupuoliskon vuoroparit ovat takunneet Lipon osalta, jonka myös pelinjohtaja on pistänyt merkille ja sunnuntain pelissä lähdetäänkin Hylkilän sanojen mukaan hakemaan hyvää starttia heti ottelun ensimmäisistä tilanteista alkaen.
Ottelun kokoonpanossa nähdäänkin taas hieman vaihtelua, kun kaivattu Tuli ja Liike eli Jimi Heikkinen palaa pelaavaan kokoonpanoon! Resepti kolmen pisteen voitolle kuitenkin säilyy pelinjohtajan mukaan samana: pieniä asioita pyritään kokoajan tekemään huolellisemmin ja siten nostetaan pelin tasoa kokonaisuutena. ”Sellainen tuntuma on, että me aika paljon vieläkin niitä paloja tehdään sisäpelissämme itse, tulee kopinnostopaloja ja kaikenlaista pientä turhaa kuten kärkkymiskuolemia ja merkkivirheitä”, Hylkilä kommentoi.
Yleisesti ottaen peliin kuitenkin kuulemma lähdetään erittäin hyvillä fiiliksillä ja välillä täytyykin pelinjohtajan mukaan olla tyytyväinen, eikä mennä kritiikin tai negatiivisen kautta. Tekemisen taso on noussut kovasti ja se Hylkilän mukaan antaakin motivaatiota panostaa lisää. Takaisin askiin palannut ja viiteen peliin hurjat 2+7 lyönyt Tapani Piri komppaa pelinjohtajaa heikompien pelinalkujen puolesta parissa viime pelissä ja sanookin, että niihin täytyy panostaa. ”Huomenna riittää omat hyvät suoritukset voittoon”, Piri lupailee pelistä.
Seuraa näitä pelaajia!
Kotijoukkue Oulun Lipon Kasperi Salmela innostui onnistumaan myös kotiutuspuuhissa

vieraspelissä Alajärveä vastaan ja eteneminenkin on kulkenut. Salmelalta löytyy 15 juoksun arvoista etenemistä kotipesään ja kärkilyöntiprosenttikin on kärkipelaajalla hieman yli 67 prosenttia!
Akseli Åberg on Salmelan tavoin osoittanut taitojaan pesävälejä edetessään Loimaan vihreissä väreissä. Kahden kunnarin ja yhden lyödyn lisäksi Åberg on ennättänyt tuomaan 10 juoksua, kärkilyöntiprosentinkin ollessa melkein 65 prosenttia.
Ottelu alkaa Oulun DataCenter Stadionilla sunnuntaina 18. heinäkuuta kello 17.00 ja liput ovat ostettavissa verkkokaupasta sekä porteilta. Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Oulun Lippo kuudenteen perättäiseen kotivoittoonsa!
Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.