ENNAKKO: OULUN LIPPO – LAUKAAN URHEILIJAT 24.7

Vaikka runkosarjan puolivälikin ollaan jo peli sitten ohitettu, asettuu tulevana lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella vastaan Laukaan Urheilijat. Voitto ottelusta tarkoittaisi Oulun Lipon kohdalla nousua runkosarjan ykköseksi, joten halu kolmen pisteen voitolle on kova!

Kauden 2020 Ykköspesiksestä taukoa pitänyt Laukaan Urheilijat ovat tällä hetkellä sarjan 11. eli toiseksi viimeisellä sijalla ja peli ei olekaan Laukaassa lähtenyt täysin toivotusti käyntiin. Laukaalaisilta löytyy kuitenkin nimistään jaksovoittoja muun muassa Jyväskylästä ja Ikaalisista sekä suora voitto sarjan viidennestä Loimaasta. Kausi 2021 onkin todistanut jälleen, että jokainen joukkue sarjassa on voitettavissa, joten otteluun ei voida sarjakakkosen asemasta huolimatta Liponkaan puolesta lähteä takki auki.

Tilastoja katsottaessa ennusteet ovat vahvasti oululaisten puolella, sillä laukaalaisten nimistä löytyy sarjan vähiten tehtyjä juoksuja, kun vastaavasti Oulu taas on sekä tehnyt eniten että päästänyt vähiten. Ja kuten mainittu, ottelun voittamalla Oulun Lipolle on tarjolla sarjataulukon ykköspaikka, jota tähän mennessä on tiukasti pitänyt hallussaan Puijon Pesis.

”Huomenna on hyvä paikka taas todeta, että omalla hyvällä pelillä pärjää”, Oulun Lipossa alkukauden loukkaantumisen myötä sivussa ollut, mutta sittemmin jo kuudessa kokoonpanossa mukana ollut Niko J. Korhonen kommentoi tulevaa ottelua. Korhonen näkee hankalaksi sanoa ketä sarjataulukon häntäpään joukkueesta saadaan vieraaksi paljon vaihdelleen kokoonpanon takia, mutta toteaa että omalla hyvällä pelillä pitäisi näkyä, että vastakkain pelaa sarjan kärkipään ja häntäpään joukkueet.

”Tavoite on pelata nopeaa ulkopeliä hyvällä fysiikalla, missä vastustajalle jää mahdollisimman vähän aikaa miettiä ratkaisuja ja tätä kautta heidän sisävuorot jää lyhyeksi”, Korhonen summaa. Sisällä puolestaan aiotaan miehen mukaan jatkaa kovien onnistuneiden lyöntien parissa, joiden kautta tavoitellaan ”edellisten pelien trendiä” eli isoja juoksumääriä.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä nautiskelee Ykköspesiksen pelitahdista, kun viikon tauon myötä pelihalut ehtivät kasvaa tappiin asti ja hyvälle harjoittelullekin jää aikaa. Pelinjohtaja toivookin, että lajipuolen harjoittelut näkyisivät kehityksenä lauantain pelissä ja sisäpelin perustekemiseen saataisiin jälleen lisää varmuutta. Katseet alkavatkin kohdistua pikkuhiljaa syksyn pelejä kohti ja Hylkiläpainottaa, että viimeisimmän Loimaa-pelin tasoinen peli ei riitä missään nimessä, kun otteluita voitetaan niukin naukin tai läpilyönneillä, vaan yksittäisten juoksujen lyöminen pitäisi olla vahvempaa.

Sisäpeli onkin huomenna Hylkiläntarkastelussa ja pelinjohtaja toivoo, että jokainen mies kokoonpanosta käyttää parhaita lyöntejään onnistuneesti peräjälkeen ja sitä kautta peli laitetaan rullaamaan myös sisävuoroilla. ”Moni asia on mennyt todella paljon eteenpäin ja monia asioita meillä on, joissa on vielä paljon parannettavaa. Töitä tehdään, mutta tehdään suupielet hymyssä”, Markku Hylkilä kuitenkin kommentoi loppuun.

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon kokoonpanosta silmällä kannattaa pitää Harri Kolehmaista, joka edelleen keikkuu kärkikolmikossa koko sarjan tuoduissa juoksuissa 21 juoksulla! Vanhalta Superpesis-mieheltä löytyykin runkosarjan puolivälin jälkeen kertyneiden kenttäkilometrien jälkeen myös kaksi kunnarin arvoista osumaa ja kahdeksan kotiutusta.

Vieraaksi saapuvan Laukaan Urheilijoiden, aikaisemmin Siilijärven Pesistä Superpesiksessäkin asti edustanut, Roope Räisänen on ollut joukkueestaan eniten osumapäällä sisävuoroissa, 11 ottelun saldona ollessa kaksi kunnaria ja 12 lyötyä juoksua. Numerolla pelaavan Räisäsenkärkilyöntiprosenttikin on kunnioitettava 67 prosenttia.

 

Ottelu Laukaan Urheilijoita vastaan pyörähtää Oulun DataCenter Stadionilla käyntiin lauantaina 24. heinäkuuta kello 16.00 ja liput ovat ostettavissa verkkokaupasta sekä ottelutapahtuman porteilta. Tervetuloa viihtymään pesäpallon parissa ja kannustamaan Oulun Lippo seitsemänteen kotivoittoonsa!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Ottelutilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40121