ENNAKKO: OULUN LIPPO – KANNUKSEN URA 28.7

Heinäkuun viimeisen kotiottelun pariin päästään tulevana keskiviikkona, kun Oulun Lippo kohtaa toistamiseen varsin mallikkaasti tällä kaudella pelanneen Kannuksen Uran, jonka oululaiset voittivat niukasti kauden avausottelussa vieraskentällä luvuin 1–2. Kärkipään ottelu monipuolista osaamista sisällään pitävää Kannuksen joukkuetta vastaan tuleekin olemaan tuoreelle sarjaykköselle mainio näytönpaikka!

Raksilaan vieraaksi saapuva Kannus on ehdottomasti ollut yksi kauden positiivisista yllättäjistä ja voidaankin sanoa, että kyseessä on tärkeä kärkipään kamppailu. Ura on tällä hetkellä sijoittunut sarjataulukon neljänneksi, mutta huomionarvoista on kuitenkin, että Kannuksella on kaksi pistettä edellä olevaan Jyväskylään verrattuna kaksi ottelua vähemmän eli kolme pistettä keräämällä Kannuksella on mahdollisuus nousta sarjan kolmanneksi.

Kannuksen kokoonpanosta löytyy sekä lyöntivoimaa, josta ovat tälle kautta vastanneet pitkälti Tuomo Rautio ja Eetu Isohanni, mutta myös etenemisvauhtia Severi Tikkakosken ja Aappo Savikosken puolesta. Ulkokentällä menoa puolestaan on tahdittanut Kempeleen Kirin Superpesis-peleissäkin useamman ottelun lukkaroinut Lauri Vuollo. Sarjan kärkijoukkueeksi siirtyneellä Oulun Lipolta löytyy kuitenkin edellä mainittuja hyveitä myös omasta kokoonpanostaan ja halu säilyttää sarjapaikka takaa varmasti kovan taistelun ottelun täydestä pistepotista.

Ohivuorojen lisäksi oululaiset ovat todistaneet, että sarjan muiden joukkueiden ulkokentistä löytyy kyllä tilaa Lipon koville lyönneille. Ongelmaksi onkin lähinnä muodostunut tasaisen suorittamisen ylläpitäminen, josta kertovat useat nollajuoksuiset sisävuorot, joiden vastapainona samaisista otteluista löytyy jopa kaksinumeroisia sisävuoroja. Kannusta vastaan pelattava ottelu onkin joukkueelle hyvä näytön paikka!

Myös Oulun pelinjohtaja antaa krediittiä Kannukselle hyvästä alkukaudesta ja sanookin, että erityisesti Uran ulkokentän tasapainoinen tekeminen vaatii Lipolta keskiviikkona laadukasta sisäpelaamista joka tilanteessa, että onnistumisia saadaan. ”Omassa pelissä on viimeisintä kahta peliä ajatellen petrattavaa ja sellainen kehitettävä osa-alue on oikeanlainen valmistautuminen ja vireystilan löytäminen”, Markku Hylkilä muistelee edellisiä pelejä. Pelinjohtajan mukaan viimelauantain kotipelissä siinä ei onnistuttu lainkaan ja ottelu oli Hylkilän mukaan paria vuoroparia lukuun ottamatta tekemiseltään pääosin heikkoa.

Pelinjohtaja sanookin, että pelin alkuun pyritään jälleen keskittymään, että saadaan ottelulle hyvä alku. ”Tavoitteena on pelata hyvä ja jämäkkä peruspeli, joka on viime kierroksilla ailahdellut. Välillä on ollut oikein hyvää peliä ja välillä hyvinkin huonoa. Tasaisuutta ja perus tason nostamista haetaan”. Pelinjohtaja huomauttaa, että tietenkin ensisijainen tavoite kärkikamppailusta on voitto, jotta sarjakärjen paikka säilytetään, mutta edellä mainittujen keinojen kautta sitä lähdetään keskiviikkona hakemaan ja omaa pelaamista jälleen kehittämään.

Oulun joukkueen kapteeni Oskari Salmela povaa, että huominen Kannus-ottelu tulee takuulla näyttämään kahden hyvän joukkueen väliseltä kamppailulta. ”Kärkikamppailu tulossa ja sen mukaisilla fiiliksillä on ottelua odotettu. Lippo tulee otteluun erittäin nälkäisenä ja tiedän, että meidän tämän hetkinen taso riittää huomenna Kannuksen kaatoon”, Salmela kommentoi mietteitään keskiviikosta. ”Huomenna lyömme sen verran kovaa, että muutama läpilyönti nähdään”, kapteeni lupailee loppuun.

Seuraa näitä pelaajia!

Sinivalkoisesta kotijoukkueesta katse kannattaa kiinnittää lyöjäjokeri Markus Hallasuohon, joka on tasaisella suorittamisellaan jälleen viime kauden tavoin lyötyjen juoksujen kärkipaikalla, josta miehen nimi ei olekaan toviin vaihtunut. Pesäeroa takaa tuleviin alkaa myös hiljalleen syntyä, kun Hallasuo pitää sijastaan kiinni 38 juoksun turvin. Kunnari mieheltä kuitenkin puuttuu vielä tälle kautta ja sormet ristiin, että päästään vielä sekin näkemään – vaikkapa Kannusta vastaan!

Kannuksen Uran kokoonpanosta löytyvä Severi Tikkakoski johtaa tällä hetkellä koko sarjan kärkilyöntitilastoa kunnioitettavalla 81 osumallaan ja löytyypä miehen nimi myös tuotujen juoksujen tilaston hopeapaikalta. Ykköspesiksen kuukauden pelaajaksikin valittu Tikkakoski on tuonut Kannuksen peliin pirteyttä ja nimi on tuttu myös Kannuksen palkittujen pelaajien listoilla.

Oulun Lipon kokoonpanossa nähdäänkin keskiviikkona 28. heinäkuuta kello 18.00 alkavassa ottelussa sairastuvalta kentälle palaava pelaaja. Osta ottelulippusi verkkokaupasta ennakkoon tai tapahtumaan saapuessa porteilta ja tule katsomaan kuka on saatu takaisin sinivalkoisten vahvuuteen! Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Lippo kahdeksanteen perättäiseen kotivoittoonsa!

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Ottelutilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40128

Markus Hallasuon ja Miika Keski-Petäjän ottelukatsaus: https://www.youtube.com/watch?v=KjQM-iCa5Ps