ENNAKKO: OULUN LIPPO – IKAALISTEN TARMO 15.8

Melkein kahden viikon pelivapaan jälkeen päästään jälleen Ykköspesiksen pariin myös Oulussa, kun vierailemaan saapuu Ikaalisten Tarmo. Ottelun hyväntekeväisyysteemasta huolimatta sarjapisteitä ei Tarmolle olla lahjoittamassa, vaan runkosarjan viidestä viimeisestä pelistä on tarkoituksena kerätä jokainen piste Lipon nimiin!

Edellinen joukkueiden välinen ottelu Ikaalisissa päättyi lukemiin 0–2 Oulun hyväksi, oululaisten tekemien hurjan 20 juoksun karkeloiden myötä. Ikaalisten Tarmo majailee sarjataulukon kymmenellä sijalla 15 sarjapisteellä, joukkueen kuitenkin saapuessa pohjoiseen tuplapelireissulle, jossa se kohtaa ennen sunnuntain peliä Simon Kirin, mikä voi muuttaa pistelukemia. Ottelussa onkin panosta, kun Tarmo tulee varmasti taistelemaan jokaisesta pisteestä estääkseen suoran putoamisen Suomensarjaan tai 9. ja 10. sijoittuneiden keskinäiseen putoamiskarsintaan joutumisen.

Oulu ei kuitenkaan ole Tarmolle kovinkaan ideaali vastus pisteiden keräämistä ajatellen, Lipon ollessa tällä hetkellä sarjataulukossa täysin toisessa päässä ja pisteen perässä kärkijoukkue Puijon Pesistä, kun taas oululaisten perässä on turvallisemman seitsemän pisteen erolla Jyväskylän Lohi. Oululaiset tarvitsevatkin täyttä kolmea pistettä yhtä paljon parantaakseen asemaansa runkosarjan voitosta kamppailemiseksi ja syyskuussa alkavia jatkopelejä ajatellen.

Pelinjohtaja Markku Hylkilästä tauon jälkeen on mahtava jälleen päästä pelaamaan ja runkosarjassa jäljellä olevien kolmen viikonlopun tavoitteena on runkosarjan voitto eli jokainen voitettu piste merkitsee. Peliä ollaan Hylkilän mukaan viety eteenpäin ja pikkuasioitakin viilattu, mutta ennen kaikkea pyrkimyksenä on ollut säilyttää pelin tasaisuus ja pelinjohtaja onkin tyytyväinen siihen missä kohtaa pelillisesti ollaan tällä hetkellä, vaikka aina pystytäänkin parantamaan. ”Tilanne on hyvä. Miehistö on terveenä ja on saatu kovasti treenattua tässä syksyn viimeisimpiäkin peliä ajatellen”, pelinjohtaja tuumaa, mutta nostaa esiin mahdolliset haasteet päästä takaisin pelituntumaan pidemmän tauon jälkeen.

Huomisen avainkohtana Hylkilä pitääkin sitä, että ollaan alusta alkaen pelissä kiinni ja ei jäädä ihmettelemään. Peli toimiikin hyvänä valmistautumisena runkosarjan lopuille viikonloppujen tuplapelille ja eritoten ajatellen ensi viikon lauantaina pelattavaa kärkikamppailua Oulun ja Kuopion välillä. Pelinjohtaja ei kuitenkaan ole huolestunut ja onkin iloinen, että kaudella sattuneiden loukkaantumissumien jälkeen alkaa hiljalleen olla varaa valita kokoonpanoon pelaajia. ”Odottavin mielin huomiselle. Pelistä haetaan voittoa ja kolmea pistettä jatkoksi meidän tekemiselle”, Hylkilä summailee.

Seuraa näitä pelaajia!

Oulun Lipon pelaavaan kokoonpanoon takaisin palannut Jonne Luhtavaara on loukkaantumisen verottamissa 11 ottelussaan lyönyt 14 juoksua ja toivottavissa onkin, että Luhtavaaran loppukausi päästään pelaamaan ehjänä sekä mukavassa, joukkueen tekemistä edesauttavassa lyöntivireessä!

Vieraaksi saapuvan Ikaalisten Tarmo Joni Aalto on joukkueensa sisäisten tilastojen toiseksi paras kotiuttaja, viidenneksi paras tuoja sekä kärkilyöntitilaston ykkönen. Sisäpelin monipuolisen osaamisen ja tekemisen lisäksi Aalto ottaa myös ulkokentällä vastuuta lukkarin pelipaikkansa myötä.

 

Hyväntekeväisyysottelu alkaa sunnuntaina 15. elokuuta kello 16.00 ja ottelun perhepeli-teeman myötä lapsille on järjestetty otteluun muun muassa pesisrasti, kasvomaalausta, pomppulinna ja tavattavissa on myös maskotti! Liput ovat ostettavissa tapahtuman porteilta tai ennakkoon verkkokaupasta.

Mikäli et kuitenkaan pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Kalevan Livestä, osoitteesta www.kaleva.fi/live.

Ottelutilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/40152