Ennakko: Lipon kausi käynnistyy derbyllä!

Otteluennakko Oulun Lippo – Simon Kiri 12.5. klo 16.00 @Oulun DataCenter Stadion

Oulun Lipon kaudelle Miesten Ykköspesiksessä haetaan äitienpäivänä vahvaa starttia. Viime kesän nousija Simon Kiri pyrkii taistelemaan pisteistä, Kempeleen Kirin farmisopimuksen vahvistamana.

Oulun Lippo isännöi sarja-avauksen uuden nimen saaneella Raksilan pesäpallostadionilla, Oulun DataCenter Stadionilla sunnuntaina klo 16 alkaen. Vastustajajoukkue Simon Kiri tarjonnee yllätyksellisen ottelun, sillä se on viime kauden nousun jälkeen varmasti halukas osoittamaan paikkansa myös Ykköspesiksessä – historian ensimmäisenä lappilaisena joukkueena.

Lipon harjoituskausi on sujunut erittäin hyvin ja nyt päästään nauttimaan sen tuloksista. Lippo pelasi vahvasti talvikauden harjoitusottelunsa, ottaen voitot kaikista Ykköspesisvastustajistaan. Talvella hallissa kukistui niin Sotkamon Jymyn 2. joukkue Jymy Jaguars kuin Simon Kiri, jotka kaatuivat lukemin 2-1 (0-1, 8-2, 2-0) ja 2-0 (3-0, 4-0). Ulkokentillä tasonmittausta ehdittiin ottaa yhden ottelun verran, kun Lippo kävi Ylivieskan Kuulan vieraana. Lippo haki myös täältä voiton 2-0 (4-2, 3-2). Muut ottelut peruuntuivat mm. huonon sään vuoksi, joten kausi alkaa siten poikkeuksellisella tavalla, että ihan kunnon tatsia kotikenttään ei ole harjoitusotteluiden peruunnuttua saatu. Joukkue on tästäkin syystä erittäin latautunut ja valmis näyttämään pelihaluja kotiyleisön edessä. ”Pidetään kuitenkin pää kylmänä, ettei latautuminen mene yli”, joukkueen 2. pelinjohtaja Santeri Haipus muistuttaa.

Täysin harjoituskauden lukemien valossa ei kuitenkaan otteluun lähdetä. Simo solmi viime syksynä yhteistyön Kempeleen Kirin kanssa ja odotettavissa onkin siis, että joukkuetta vahvistaa muutama Superpesispelaaja. ”Simon Kiri lähtee varmasti pelaamaan yllätyksellistä peliä”, joukkueen ykköspelinjohtaja Ilkka Hirvonen veikkaa. Missään nimessä ei voida tuudittautua hallipelin tulokseen, vaan Simolla tulee olemaan kova nippu kasassa oululaisia vastaan.

Haipus nostaa tärkeimpänä, että peliin lähdetään omien vahvuuksien kautta. Lippo on osoittanut kovaa kuntoa etenkin ulkopelin osalta ja puolustaminen näytteleekin isoa roolia ottelussa. ”Vastustajan nopeat etenijät pitää pitää pois kentältä”, Haipus toteaa. Töitä on paiskittu myös sisäpelin vahvistamisen eteen ja vastaavasti nyt pitää pystyä hyödyntämään myös siinä omat vahvuudet.

Sunnuntain sääennuste on heitellyt koko viikon laidasta laitaan, eikä siihen vieläkään ole luottaminen. ”Toivomme säästä huolimatta paljon yleisöä heti kauden avaukseen”, Hirvosen toive kuuluu selkeästi. Koska kyseessä on Lipon paikallisvastustaja, paikalle odotetaan kannattajia myös vastustajajoukkueen leiristä. Kotiyleisön tuki tulee siis tarpeeseen!

Lue lisätietoja ottelutapahtumasta!

Suosi ennakkolippuja – osta lippusi täältä

Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua